На карантин цілим цехом: у столиці посилюють продиепідемічні заходи

image
13 Квітня 2020, 15:53
Поділитися:

Підприємства та організації, серед співробітників яких виявлять хворих на COVID-19, можуть відправляти на карантин на 14 календарних днів.

Таке рішення зафіксували у протоколі № 22 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, повідомляє пресслужба КМДА.

– Якщо в організованому трудовому колективі, наприклад, промислового підприємства, хтось захворів на COVID-19, весь колектив (відділ, цех тощо), який теоретично міг контактувати з хворим, буде відправлений на самоізоляцію з обов’язковим наглядом лікарів на 14 днів, – пояснили у головному управлінні Держпродспоживслужби в м. Києві.

Для кожного підприємства чи установи складатимуть окремий план ліквідації вогнища інфекційного захворювання. Складатимуть план та контролюватимуть його виконання Київський міський лабораторний центр МОЗ України, головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві та головне управління Держпраці у Київській області.

Рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для всіх підприємств, установ та організацій, розташованих у місті Києві.

Порушення умов карантину, правил протиепідемічних заходів та санітарного законодавства тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тисяч гривень.

Задля контролю за дотриманням обмежень – у вихідні правоохоронці несуть посилену службу в столиці. Збільшать кількість нарядів поліції для патрулювання у парках і скверах, у публічних місцях Києва.

Нагадаємо, Києво-Печерську Лавру передали під нагляд поліції.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ