На які дати перенесуть ЗНО і вступну кампанію | Трибуна

image
1 Квітня 2020, 17:04
Поділитися:

Міністерство освіти і науки опублікувало два можливих варіанти перенесення графіків складання зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтів і вступної кампанії до вишів загалом.

«Карантин продовжено – до 24 квітня навчання точно триває за дистанційною формою. Сподіваємось на краще і що карантин закінчиться 24 квітня, але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій. Тому МОН розробило два сценарії, зважаючи на ситуацію з карантином», – зазначила міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Перший сценарій: карантин завершується до 1 тижня червня

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них організовується коригувальне навчання: вчитель ідентифікує теми, за якими є пробіли в знаннях, читає ті, які є критичними для класу, вказує, які теми необхідно додатково доопрацювати вдома.

Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня – коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.

ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.

Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

Другий сценарій: карантин продовжується до початку серпня

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи. У 2020 – 2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригувальним.

Учителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020 – 2021 триватиме до кінця червня.

ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.

Вступна кампанія завершиться до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів розпочнеться з 1 вересня.

За обох сценаріїв: 

для студентів вишів невипускних років навчальний рік має завершитись так, як і планувався;
екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджено закладом; у випадку, якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, виш має перенести її на наступний навчальний рік;
для студентів випускних років захисти дипломних робіт і атестаційні іспити проводитимуть дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені докторів філософії, мистецтва чи наук.

Через епідеміологічну ситуацію скасують державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.

Також 15 квітня буде оприлюднено онлайн-пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн-тестовий зошит. Однак напередодні тестування усім, хто зареєструвався і заплатив за послугу, нададуть можливість скласти пробне тестування очно. Дата проведення залежить від терміну карантину.

Читайте також:

Блог: Карантин і дистанційне навчання очима школярів
У Броварах зафіксували перше одужання від COVID-19, – Сапожко

Post Views:
6

Джерело: Трибуна – Бровари