На фестивалі Kyiv Photo Book навчать створювати і видавати фотокниги: програма

image
31 Січня 2019, 16:51
Поділитися:

Фестиваль художніх фотокниг Kyiv Photo Book, який відбудеться в Києві вже 9 лютого, анонсував свою лекційну програму. Вона розрахована як на тих, хто займається або захоплюється фотографією, так і на всіх, кому цікаве візуальне мистецтво в форматі книги.

Засновник книгарні “Палатка” Олег Шовенко розповість про те, яке повідомлення формує фотокнига як поєднання твору друкарської майстерності і мистецтва фотографії.

Докторка мистецтвознавства, професорка Харківської державної академії дизайну і мистецтв Тетяна Павлова виступить з лекцією “Скрипка Павлова. 1972: Флешмоб на колгоспному полі”, в якій розповість, як створювався в часи СРСР фотопроект “Скрипка” Євгена Павлова, одного з основоположників Харківської школи фотографії. Експерименти з технікою і з оголеною натурою, нонконформізм андерграундних фотографів і тонкий зв’язок з музикою, як зі стихією, що  здатна вирвати людину з пут цивілізації, –  це лише кілька моментів, що характеризують цю серію. Фотокнига “Скрипка” зі світлинами проекту буде присутня в експозиції фестивалю.

Катерина Лебедєва, засновниця “Бібліотеки українського мистецтва”, куратор Grynyov Art Foundation, поділиться своїм досвідом куратора в виданні фотокниг, розповість зацікавленим про те, як краще видавати і як просувати свою книгу.

Співзасновниці харківського видавництва IST Publishing Катя Носко та Настя Леонова пояснять як правильно взаємодіяти з видавництвом, якщо хочеш видати свою фотокнигу або артбук, як шукати ресурси на видання книги, як потрапити з нею на кращі книжкові ярмарки. Катя – мистецтвознавець і куратор, одна їх авторів книги “Де кураторство”. Настя – куратор і менеджер культури, засновниця галереї сучасного мистецтва COME IN в Харкові.

Розробник програми доповненої реальності PhotoRAR, керівник студії віртуальної реальності Reynisdrangar Сергій Комков розповість про те, як створити художню фотокнигу з доповненою реальністю (augmented reality). У наш час технології, доступні кожному в смартфоні, в поєднанні з традиційною паперовою книгою дозволяють створювати абсолютно нові для сприйняття об’єкти і отримувати новий художній досвід.

Куратор фестивалю Kyiv Photo Book Дмитро Кракович обіцяє висвітлити тему місця фотокниги в сьогоднішньому арт-ринку України.

Паралельно з лекціями, на ярмарку фестивалю покажуть таку кількість фотокниг, якої ніколи ще не було представлено в одному місці в Києві. Це будуть фотокниги від українських і зарубіжних видавництв, галерей, музеїв, бібліотек та інших культурних організацій, від книжкових магазинів, які спеціалізуються на фотокнигах, від фотографів і їх об’єднань. Нагадаємо, ми вже писали про 10 яскравих видань першого Київського фестивалю фотокниг. 

Kyiv Photo Book
Коли: 9 лютого, з 11.00 до 20.00
Де: Креативна спільнота IZONE, вул. Набережно-Лугова, 8
Вхід вільний

Нагадаємо, у “Лаврі” відкрили світлову виставку. 

На ілюстрації Artist From Within Workshop 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ