На добудову медамбулаторії не вистачає коштів

image
27 Липня 2023, 12:02
Поділитися:

Будівництво приміщення нової амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги в селі Рогозів зупинилося після початку повномасштабного вторгнення, оскільки згідно постанови Кабміну №590 казначейство не пропускало платежі. Тоді озвучували, що вона була готова більш ніж на 90% — залишилися внутрішні роботи. У травні стало відомо, що казначейство відновлює платежі третьої черги, а це якраз фінансування будівництва. «Вісті» публікували цю інформацію, а також розповіли про перспективу відновлення будівництва Рогозівської амбулаторії найближчим часом. Роботи розпочалися у червні. Проте днями у Фейсбук мережі з’явилася інформація, що будівництво знову зупинилося і перспективи невтішні.

Ситуацію «Вістям» прокоментував секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас.

«Цей проект реалізовувався на умовах співфінансування: 10% фінансується з бюджету міста, а решта — кошти обласного бюджету. Коли закінчувався 2022-й, залишок коштів, які область виділила на фінансування будівництва і які неможливо було освоїти через обмеження в період воєнного стану, повернулися до обласного бюджету, — повідомив Владислав Байчас. — Ми писали листи на область, але позитивної відповіді поки не отримали. Щоб зрушити питання з мертвої точки, на позаминулій сесії міської ради було виділено 500 тис. грн. Роботи на об’єкті ведуться і сьогодні, хоча темпи сповільнилися.

Якби було достатньо коштів, то це будівництво можна було б закінчити вже восени. Найближчим часом нам повинні надати акти звірки, і коли виділена сума буде вичерпана, на сесію знову винесуть питання про черговий транш фінансування будівництва (у міру можливостей міського бюджету). Є інформація, що у постанові 590 буде розширено можливості для фінансування будівництва таких об’єктів. Ми продовжуємо звертатися з листами до обласної ради та сподіваємося, що область виділить кошти на добудову амбулаторії».

Нагадаємо, будівля амбулаторії в селі Рогозів зводиться за новим проектом та матиме дві частини — саму амбулаторію та соціальне житло для лікаря. На думку чиновників, такий підхід надасть можливість заохотити до роботи в селі молодих лікарів.

Крім того, у новій амбулаторії заплановане електричне опалення, тому потреби у газовій котельні не буде. «Вісті» свого часу писали, що минулої зими газову котельню Бориспільтепломережа запускала тільки заради обігріву старої будівлі амбулаторії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама