На Дніпрі у районі Києва сформовано дивізіон річкових катерів – командувач ВМС

image
23 Червня 2022, 13:27
Поділитися:

23 червня 2022 г. 12:35

Військово-Морські Сили Збройних Сил України (ВМС ЗСУ) створюють річкову флотилію на Дніпрі. Перший дивізіон майбутньої річкової флотилії вже сформували на півночі нашої країни, у районі столиці.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні видання “АрміяІнформ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомив командувач національного флоту віцеадмірал Олексій Неїжпапа, формування річкового дивізіону почалося у березні. Частину річкового флоту України передали до управління військових. По суті, на річкові катера поставили озброєння, і тепер вони належать до ВМС України. Як пояснюють військові моряки, хоча ці судна не нові, але дуже гарно показують себе на річках.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Сформований дивізіон знаходиться у підпорядкуванні Сил оборони Києва для забезпечення підтримки сил у прирічкових операційних районах, які діють біля Дніпра.

Про важливість військового річкового флоту, за словами командувача ВМС, говорить саме за себе сусідство з білоруссю, яка має річковий дивізіон у Пінську та базу в Лоєві, на самому кордоні з Україною. Це 19 суден військово-річкового флоту. Тому укріплення півночі України відповідним комплектом сил на річках є важливим кроком.

“Ми будемо продовжувати нарощувати свої зусилля не тільки на цьому напрямку, а вздовж всієї річки Дніпро за рахунок будівництва нових катерів і отримання катерів від наших іноземних партнерів. Сподіваюся, що в подальшому на Дніпрі з’явиться флотилія річкових катерів, яка налічуватиме декілька дивізіонів, що розміщуватимуться у різних містах”, − запевнив віцеадмірал.

Нагадаємо, армія США погодилася надати одного зі своїх двох роботизованих собак, щоб допомогти американській некомерційній організації очищати від мін та інших боєприпасів територію України. Зокрема, собака-робот Spot, виготовлений Boston Dynamics, буде працювати на Київщині.

Читайте: Україна отримала від Німеччини перші гаубиці Ph2000, – Резніков

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона