На День Броварів заборонили масові заходи. Нові обмеження | Трибуна

image
15 Вересня 2020, 19:10
Поділитися:

Сьогодні в Броварах запровадили низку нових обмежувальних заходів у зв’язку з підвищенням захворюваності на COVID-19. На день міста заборонили влаштовувати концерти та інші масові заходи. Не можна буде працювати нічним клубам, закладам харчування тощо. Посилення карантину стосуватиметься також броварської лікарні, транспорту та закладів освіти. Таке рішення під час сьогоднішнього засідання ухвалив виконавчий комітет Броварської міської ради.

Як ідеться в документі, посилення карантину вирішили запровадити за результатами вчорашнього засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як святкуватимуть День Броварів

Згідно з рішенням виконкому, на території міста заборонили проведення масових заходів, присвячених до святкуванню Дня Броварів. Не відбудуться, у тому числі, концерти, дискотеки, не працюватимуть розважальні заклади, нічні клуби. Під забороною опинилася і діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) та роботи виїзної торгівлі й атракціонів.

Читайте також: У Броварах посилили карантин: нові обмеження діятимуть до 31 жовтня

Зазначимо, за результатами вчорашньої комісії з ТЕБ та НС очільниця відділу культури Катерина Мелікова розповіла «Трибуні», що заходи до Дня Броварів, як і планували, відбудуться в онлайнрежимі. Водночас виставки, екскурсії та інші заходи офлайн у краєзнавчому музеї та бібліотеках скасовувати не будуть, мовляв вони не підпадають під визначені обмеження.

музей / клуб

Броварський краєзнавчий музей. Фото – Ігор Туржанський

Гроші, які передбачили в бюджеті міста на святкування Дня Броварів, скерують на потреби первинної і вторинної ланок місцевої медицини. Міський голова Ігор Сапожко під час засідання розповів, що кошти скерують на закупівлю ПЛРтестів і гастроскопу.

Школи знову підуть на карантин?

У рішенні виконкому також ідеться, що навчання в школах зупинятимуть за відсутності в закладі 20 % і більше учнів, недужих на гостре респіраторне захворювання. За таким самим принципом закриватимуть і окремі класи. В обох випадках навчання можуть перевести на дистанційну форму.

Ігор Сапожко під час засідання уточнив, що за наявності хоч одного хворого на COVID-19 учня так само закриватимуть відповідний клас. Міський голова також підтвердив, що, як і вчора, в Броварах наразі 5 активних недужих на коронавірус дітей. Це – учні школи № 2, гімназії імені Степана Олійника, НВК, Броварського профліцею, а також вихованець садочка «Лісова казка».

Читайте також

У Броварах школяр захворів на COVID-19: клас відправили на ізоляціюЯкщо від COVID-19 помре школяр, директор може сісти за ґрати – МОН

Уже після засідання виконкому «Трибуні» із власних джерел стало відомо про виявлення коронавірусу у вчительки польської мови в школі № 5. Усі групи, які контактували з викладачкою, мусять ізолюватися на 14 днів. Навчання триватиме дистанційно. Окрім того, у гімназії імені Степана Олійника на ізоляцію пішли 11-ті класи.

До лікарень повертаються карантинні пости

Низка запроваджених карантинних обмежень стосуються і Броварської багатопрофільної клінічної лікарні. Його керівник, згідно з рішенням виконкому, має:

організувати власними силами розподіл потоку відвідувачів, які звертаються  в лікарню за медичною допомогою;відновити пости медичного контролю;здійснити додаткове розгортання в закладах охорони здоров’я стаціонарів для лікування дітей і дорослих з можливістю надання інтенсивної терапії, для госпіталізації осіб з підозрою на коронавірус (COVID-19) та забезпечення їх усім необхідним обладнанням для надання якісної медичної допомоги.Посилять контроль на транспорті

Згідно з рішенням виконкому, в транспортних засобах міського сполучення кожні 3 години мають проводити дезінфекцію. Інакше – маршрутку не допустять до перевезення пасажирів.

Василь БецкоВасиль Бецко

Про введення карантинних обмежень і заборон під час засідання виконкому доповідав Василь Бецко, керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій і взаємодії з правоохоронними органами

Окрім того, комунальне підприємство «Бровари-Благоустрій», як і раніше, здійснюватиме оброблення автомобільних доріг комунальної форми власності із залученням спецтехніки.

Головне фото – Костянтин Крупський

Читайте також

Нові карантинні зони: Бровари – «жовті», Київ – «помаранчевий», у бік Ніжина – «червоний»Вибори-2020: як відбуватимуться в умовах карантинуУправління освіти та науки отримає 10 тис. марлевих масок2019. Фестиваль «Сусіди»: у День Броварів мікрорайони міста представили себе на 4-х сценах. ФОТО2019. Екопротест у День Броварів: рятуйте, ми хочемо жити! ФОТО

Джерело: Трибуна – Бровари