На Дарниці в садочку отруїлися діти: що показала перевірка

image
21 Вересня 2023, 14:40
Поділитися:

Четверо дітей захворіли на гостру кишкову інфекцію в приватному дитячому садочку та були госпіталізовані. Постачальником харчування до закладу є ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

Про це повідомляє Головне управління Держспоживнагляду.

В закладах за адресами вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б провели перевірку та лабораторні дослідження, результати яких виявили порушення.

“За результатами лабораторних досліджень за адресою вул. Грузинська, 35-А у 10 із 20 відібраних змивів з об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички, 2 проби води не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”; за адресою вул. Анни Ахматової, 35-Б у 8 з 20 відібраних змивів із об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до виявлених порушень,  винесено Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів, видано Приписи про усунення порушення вимог законодавства. Крім того направлено листи до Департаменту освіти, поліції, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо вжиття заходів реагування до постачальника готових страв (кейтеринг) ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua