На бульварі Перова запрацював новий бюветний комплекс

image
7 Жовтня 2020, 18:43
Поділитися:

7 октября 2020 г. 18:41

Сьогодні, 7 жовтня, на бульварі Перова, 40 у Дніпровському районі запрацював новозбудований бюветний комплекс із модернізованими водорозбірними колонками та оснащений системою “анти-лід”. Глибина його свердловини сягає 278 метрів Юрського водоносного горизонту.

Про це KVстало відомо з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

“Новий бюветний комплекс на бульварі Перова, 40 збудований на численні звернення мешканців Дніпровського району. Для його будівництва з міського бюджету спрямовано понад 4,7 млн грн. Цей бювет має сучасне, модернізоване обладнання, що додає зручності у користуванні, вода вмикається та вимикається одним натиском кнопки. Також передбачено систему, що не дозволятиме замерзнути воді в зимовий період”, – зазначила під час відкриття нового бювету директорка СВ КП “Київводфонд” Світлана Козловська.

в Телеграм

Вона зауважила, що артезіанська питна вода в цьому бюветі відповідає Державним санітарним нормам і не потребує встановлення додаткової системи очищення.

“У Києві вже вісім автоматизованих бюветів, що збудовані у п’ятьох районах міста. До кінця 2020 року планується завершення будівництва ще одного бюветного комплексу в Голосіївському районі, а в Оболонському районі цього року плануємо відновити роботу непрацюючого бювету на вул.Прирічній, 19 шляхом будівництва нової артезіанської свердловини малої продуктивності”, – повідомила Світлана Козловська.

Директорка комунального підприємства зазначила, що за період 2015-2020років у столиці кількість робочих бюветів збільшилась на 46 одиниць.

“За кілька попередніх років у Києві збудовано 10 нових бюветних комплексів, а також забезпечено відновлення роботи непрацюючих бюветів шляхом будівництва 15нових артезіанських свердловин малої продуктивності. Крім того, позитивний результат дало своєчасне проведення планових капітальних ремонтів та систематичне технічне обслуговування бюветів”, – сказала Світлана Козловська.

Також вона додала, що загалом із 203 бюветних комплексів, які обліковуються на балансі СВКП “Київводфонд” до кінця 2020 року працюватимуть 175 одиниць, роботу ще 30 нині непрацюючих бюветів заплановано відновити до кінця 2025 року.

Читайте:Віталій Кличко: На оновлення прибудинкових територій та міжквартальних проїздів місто цього року виділило 620 мільйонів гривень

Фото: пресслужба КМДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона