На Бучанщині тривають заходи щодо роз’яснення новацій податкового законодавства

image
30 Серпня 2023, 14:56
Поділитися:

У рамках широко масштабної інформаційно – роз’яснювальної кампанії, податківці Бучанської, Ірпінської та Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області пояснюють новації у сфері застосування касових апаратів.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення ГУ ДПС у Київській області.

Нововведення у сфері застосування РРО/ПРРО, передбачені Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ«Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Начальники податкових інспекцій консультують суб’єктів господарювання щодо новацій податкового законодавства в частині використання РРО/програмних РРО в приміщеннях центрів обслуговування платників, а також відвідавши торгівельні місця на ринках, магазинах, тощо.

Фахівці роз’яснюють фізичним особам підприємцям:

  • для яких платників обов’язкове застосування РРО/ПРРО;
  • про покроковий порядок реєстрації РРО/програмного РРО;
  • особливу увагу приділяють інформації щодо поновлення застосування штрафних санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що верховна рада ухвалила закон про повернення довоєнної системи податків з 1 серпня, який передбачає скасування 2% податку для ФОПів та повернення 5%. 

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело