На Білоцерківщині жителі міста Узин потерпають від екологічного лиха

image
27 Травня 2019, 12:34
Поділитися:

Губернатор Київщини засудив бездіяльність місцевої влади і запевнив жителів міста, що зробить все можливе для стабілізації екологічної ситуації.

Після того, як буде з’ясовано, яке саме з підприємств на території Узинської ОТГ шкодить довкіллю – в законному порядку його діяльність буде призупинено до тих пір, доки не буде дотримано усіх вимог екологічного законодавства.

Голова Київської обласної ради звернувся до Кабінету Міністрів і до Міністерства екології та природних ресурсів із заявою щодо звільнення керівника Держекоінспекції Столичного округу Юрія Сергієнка, оскільки екоінспекція округу ігнорує проблемну ситуацію, що склалася в Узині. Впродовж року жодних заходів задля її вирішення вжито не було. Більше того: керівник Держекоінспекції округу навіть не з’явився на засідання робочої групи з питань екологічної безпеки.

Довідково: Цукровому заводу, розташованому в місті понад 100 років, ніколи раніше громада не потерпала від його діяльності.

А спиртовий цех ТДВ «Узинський цукровий комбінат» працює з 1996 року. Від 2011 і досьогодні він займається виробництвом біоетанолу (компонент моторного палива), з початком виробництва якого різко погіршився екологічний стан міста. А все тому, не маючи належних очисних споруд, відходи зливають у водні відстійники та очисні споруди, передбачені для переробки цукрового буряку. Під впливом атмосферного повітря ці відходи створюють різкий сморід, який завдає шкоди не лише жителям Узина, а й навколишніх сіл Іванівка, Вільна Тарасівка, Мала Антонівка.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!

Джерело: Новости Білої Церкви