На Білоцерківщині викрили схему заволодіння земельними ділянками на суму понад 7 млн гривень

image
30 Серпня 2023, 17:39
Поділитися:

30 серпня 2023 г. 17:24

У Білоцерківському районі Київської області правоохоронці викрили шахрайську схему із заволодіння землями комунальної власності загальною площею майже 5 га. Спільники з використанням підроблених документів оформили право власності на 4 ділянки ринковою вартістю понад 7,3 млн гривень, частину з них встигли продати. Шахраїв затримали та помістили під варту, на земельні ділянки суд наклав арешт.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, організував схему мешканець Київщини, залучивши до “справи” адвоката та особу, що мала зв’язки в органах влади, серед держреєстраторів і нотаріусів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Використовуючи підроблені документи, підозрювані оформили на товариство, директором якого був адвокат, право приватної власності на 4 земельні ділянки промисловості загальною площею майже 5 га”, – йдеться в повідомленні.

Згодом частину цих земель шахраї продали, а гроші поділили. Як зазначили в прокуратурі, через дії учасників групи з комунальної власності однієї з громад Білоцерківського району вибули землі ринковою вартістю понад 7,3 млн гривень.

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури організатору та двом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за фактами шахрайства, використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

Суд наклав арешт на зазначені земельні ділянки. Адвокат три місяці вже перебуває під вартою, організатору та другому співучаснику також обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, правоохоронці викрили організовану групу, яка, за даними слідства, заволоділа державними землями площею понад 1, 2 тис. га на Київщині. Мова йде про ділянки у Пущі-Водиці та Фастові, серед підозрюваних, зокрема, колишні посадовці Держгеокадастру області.

Читайте: У Києві викрили схему рейдерського захоплення автостоянок та гаражних кооперативів (фото, відео)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона