На Білоцерківщині відбулася акція «Музей із весною крокує – дітям радість дарує»

image
6 Березня 2020, 14:24
Поділитися:

5 березня працівники Білоцерківського краєзнавчого музею провели для вихованців будинку-інтернату для дітей з особливими потребами акцію «Музей із весною крокує – дітям радість дарує».

Захід розпочався з вітального слова директора музею Людмили Діденко, яка зазначила, що метою заходу було ознайомлення дітей зі «Скарбницею українського народу» та  пізнати його історичне минуле, а ще просто  подарувати дітям свято, які так обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем, щоб вони відчули себе частиною великого світу, де, безумовно, є місце для них.

Віртуальна екскурсія залами музею познайомила вихованців інтернату  з колекціями музею, цікавими експонатами та  славетною  історією про незламних борців за волю та щастя народу – козаків. Діти довідалися про їхні невід’ємні атрибути та побачили елементи бойового гопака у виконанні співробітника музею Володимира Павлюченка.

Етнографічна виставка познайомила вихованців з українським побутом, особливу роль вишитої сорочки та рушника в житті людей в давнину. Із захопленням  вони слухали розповіді наукових співробітників про побутові речі та знаряддя праці українців. Емоційно та позитивно сприймали все, що їм демонстрували.

У ході заходу діти та молодь долучилися до козацьких розваг, веселих ігор, пізнавальної вікторини, де отримали заохочувальні призи.

На завершення для охочих був проведений майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Янголятко». Вихованці ознайомились із технікою виготовлення, історією виникнення ляльки-мотанки та власноруч виготовили невеличкий оберіг.

Не обійшлося на заході без українських пісень, які прозвучали у  виконанні музейного ансамблю «Струни серця». У залі було надзвичайно тепло і затишно, довкола лунав веселий сміх, діти отримали гарний настрій, чудові враження . Очі дітей сяяли від захвату та емоцій.

Натомість вихованці школи-інтернату щиро подякували представникам музею та подарували пісню «Біля тополі» у виконанні дуету «Половина серця».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація