На Білоцерківщині триває підготовка громадян до національного спротиву

image
21 Серпня 2023, 15:52
Поділитися:

У рамках виконання Програми заходів національного спротиву з метою сприяння обороні України в Білоцерківському районі реалізується комплекс дій, спрямованих на максимальне залучення цивільного населення до навчань з основ оборони та тактичної медицини. Так, у Білій Церкві в межах підготовки населення до національного спротиву відбулися показові навчання для представників територіальних громад району.

У вишколі взяли участь заступник голови Київської обласної військової адміністрації Михайло Ємець, керівники Департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами, Білоцерківської РВА та Білоцерківської районної ради, представники громад району та працівники органів місцевого самоврядування.

Теоретичними та практичними знаннями ділилися бійці 114-ї бригади Сил ТрО Київської області на чолі з командиром Олександром Ковалем. Учасники навчань відпрацьовували навички з тактичної медицини, стрілецької, інженерної і вибухової справи, радіохімічної безпеки, а також вчилися керувати БпЛА. Крім того, учасники отримали інші базові знання, необхідні для оборони країни та захисту від окупантів.

Взяти участь у вишколах можуть усі жителі Білоцерківського району, які досягли 18-річного віку. Для запису на навчання цивільного населення до національного спротиву слід звертатися до керівництва територіальних громад району.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація