На АЗС пропонують обов’язково встановлювати електрозарядки

image
17 Липня 2019, 10:09
Поділитися:

Оскільки кількість електромобілів в Україні, як і в усьому світі, невпинно збільшується, Мінрегіонбуд України вирішило завчасно подбати про необхідні зарядні пристрої для цих авто. Нині розглядаються зміни у відповідні ДБН, щоб електрозарядні станції обов’язково проектувалися на автозаправних станціях (АЗС).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на заступника міністра Лева Парцхаладзе.

– Ми вже внесли зміни у будівельні норми щодо обов’язкового облаштування електрозарядок на парковках. Зараз вже є пропозиція щодо обов’язкового влаштування електрозарядних станцій і на АЗС. Експерти та фахівці з розробки ДБН активно вивчають цю пропозицію – внести нові зміни у відповідні будівельні норми, щоб на нових і реконструйованих АЗС в обов’язковому порядку проектувалися зарядки для електромобілів, – розповів він.

Як нагадав заступник міністра, з 1 липня цього року набули чинності зміни у ДБН щодо автостоянок і гаражів, які ввели обов’язкове влаштування 5% машиномісць з електрозарядками. І ця норма буде поступово переглядатися та збільшуватися.

– Ми дивимося на перспективу, тому прагнемо, щоб до 2030 року всі 100% машино-місць на українських парковках були з електрозарядками. І щоб у всіх інших громадських місцях вони теж обов’язково влаштовувалися. У першу чергу на автозаправках та біля житлових будинків, – підкреслив Лев Парцхаладзе.

Крім цього, минулого тижня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект № 10405 щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який спрямований на врегулювання питання з парковками та зарядними станціями для електрокарів. Він вступить в силу з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, «косі зебри» на переходах зменшать аварійність на 10%.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ