На ангіографі у Бориспільській БЛІЛ проведено перше стентування

image
10 Березня 2023, 15:38
Поділитися:

8 лютого цього року у Борисполі відбулося урочисте відкриття ангіографа. Через місяць завдяки ангіографу було встановлено перший стент. Про це «Вістям» розповів в.о. головного лікаря ББЛІЛ Василь Лисиця. Керівник повідомив, що стентування провели 35-річному чоловіку, якому діагностували гострий інфаркт міокарда. На агіографі діагноз підтвердили  і у звужену судину серця встановили стент. Наразі пацієнт почуває себе досить добре.

Але Василь Лисиця наголосив, що безоплатну допомогу можуть отримати тільки ургентні пацієнти, які поступили по швидкій допомозі, за самозверненням і мають відповідні показники: гострий інфаркт міокарда або гострий коронарний синдром. Якщо це пацієнт із давньою хронічною патологією, про яку він давно знає, то і обстеження, і стентування проводиться у плановому порядку, на платній основі. Договір з НСЗУ передбачає надання безоплатних послуг по встановленню стентів тільки тим пацієнтам, які поступають по швидкій допомозі або по самозверненню з гострою коронарною (серцево-судинною) чи цереброваскулярною (порушення мозкового кровообігу) патологією. 

Підраховано офіційно скільки коштуватиме «під ключ» процедура стентування з урахування вартості всіх витратних матеріалів і з використанням найдешевшого стенту. Сума складає до 25 тис грн. Якщо пацієнт обере для себе дорожчий стент, відповідно зросте і ціна.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама