На 3 млн грн “намахали” державу на закупівлі медобладнання: посадовцям Інституту отоларингології повідомлено про підозру

На 3 млн грн “намахали” державу на закупівлі медобладнання: посадовцям Інституту отоларингології повідомлено про підозру
8 Березня 2024, 13:18
Поділитися:

Двом посадовцям ДУ «Інститут отоларингології НАМН» оголошено підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі високовартісного медичного обладнання (ч. 5 ст. 191 КК України).

Встановлено, що посадовці закладу під час організації процедури закупівель, розробляли тендерну документацію під певних постачальників медобладнання. Якщо інша компанія хотіла взяти участь у тендері – її пропозицію зразу ж відхиляли.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”.

“Таким чином договори на постачання обладнання медустановами укладалися із заздалегідь визначеними компаніями за завищеними цінами. За вказаною схемою посадовці завдали збитків державному бюджету на понад 3 млн гривень”, – зазначили в прокуратурі.

За скоєне посадовцям оголошено про підозру і тепер загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли про те, що у Києві чоловік обікрав авто волонтерського фонду. Тепер за скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua