МЗС “змалювало” віртуальну помічницю Вікторію Ші із зірки “Холостяка”: реакція українців і Розалі Нобре

image
2 Травня 2024, 14:11
Поділитися:

Відтепер консульську інформацію від Міністерства закордонних справ України для ЗМІ коментуватиме цифрова особа, створена за допомогою штучного інтелекту. Її назвали Вікторія Ші.

Про це повідомляє МЗС.

«Моє імʼя символізує нашу головну мету — перемогу України, а прізвище — штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України. Я повідомлятиму журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагування на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини», — заявила представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші в своєму вітальному відеозверненні.

Прототипом Вікторії Ші стала співачка та інфлюесерка Розалі Нобре, яка також відома українцям в якості учасниці шоу “Холостяк”.

Однак через не слов’янську зовнішність віртуальної помічниці, деякі українці почали писати обурливі коментарі під відео-презентацією ШІ-аватара.Розалі відповіла на хейт

Розалі Омбре висловилася з цього приводу, зазначивши, що такі коментарі її не чіпляють, однак “морально гнітить тальки тенденція”.

“Але мене дивує, що люди досі не розуміють, хто вони і хто взагалі українці – а йде війна за те, щоб бути українцем”, — пише Розалі Номбре.

Втім, вона додала, що позитивних коментарів все ж більше: “На що дійсно хочеться звернути увагу, що більшість українців свідомі і прекрасні люди – я нами пишаюсь від усього серця”.

Раніше ми писали про те, коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаного: у Міноборони назвали точну дату.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua