МЗС рекомендує громадянам України не відвідувати південь Сербії

image
1 Серпня 2022, 09:18
Поділитися:

1 серпня 2022 г. 08:30

Міністерство закордонних справ України порадило громадянам України утриматись від відвідування південних районів Сербії. Крім того, українцям рекомендовано уникати місць масового скупчення людей.

Про це KВ стало відомо з повідомлення речника МЗС Олега Ніколенка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сторони мають утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство”, – наголосило МЗС.

Ніколенко повідомив, що на доручення голови МЗС Дмитра Кулеби на базі посольства України в Сербії створено оперативний штаб та відкрито цілодобову “гарячу лінію” для допомоги українцям: +381631113185.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у разі потрапляння в надзвичайну ситуацію можна звертатися на “гарячу лінію” МЗС України: +380442381588.

Якщо ж безпекова ситуація загостриться, та триватиме блокування доріг на півдні Сербії, українцям рекомендовано використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія.

Вчора стало відомо, що на півночі частково визнаного Косова місцеві серби зводять барикади. Таким чином вони протестують проти рішення влади республіки перереєструвати з 1 серпня свої транспортні засоби та ідентифікаційні картки зі сербських на косовські.

Пізніше міжнародні сили під керівництвом НАТО, які відповідають за забезпечення стабільності в Косові (KFOR), повідомили, що готові втрутитися, якщо стабільність опиниться під загрозою.

Сьогодні вранці, 1 серпня, влада Косово заявила про відстрочку впровадження двох постанов щодо автомобільних номерних знаків і проїзних документів для відвідувачів із Сербії після консультацій із представниками США та Європейського Союзу.

Зазначимо, Україна не визнає незалежність Косово.

Читайте: Буча та польське місто Катовіце стали містами-побратимами

Фото: zn.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона