Митна службова собака знайшла компоненти зброї у посилках до США та Канади (фото)

image
22 Грудня 2022, 14:28
Поділитися:

22 грудня 2022 г. 14:22

На Київській митниці службова собака Грета виявила частини зброї у міжнародних посилках. У відправленнях, що прямували до США та Канади, згідно з деклараціями, мали б знаходитися “подарункові сувеніри”.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні пресслужби Київської митниці

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Озброєна лише гарним нюхом та досвідом, службова собака Київської митниці фокстер’єр Грета вкотре виявила частини зброї у міжнародних посилках. Під час митного контролю міжнародних поштових відправлень серед загальної маси пакунків митники виявили п’ять посилок з предметами військового призначення. Три з яких – завдяки Греті”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що у посилках від одного відправника з Хмельниччини до США та Канади, згідно з деклараціями, мали б знаходитися “подарункові сувеніри”.

Однак, за висновками експерта, так звані “сувеніри” – це спеціально призначені компоненти до вогнепальної зброї військового призначення: затвор до снайперської гвинтівки Мосіна та стебла затворів і затвори до звичайних гвинтівок Мосіна.

Оскільки вогнепальну зброю усіх видів, як і її частини, заборонено пересилати у міжнародних поштових відправленнях, Київською митницею стосовно відправника складено п’ять протоколів про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.

Всі предмети порушення митних правил вилучено.

Нагадаємо, у жовтні ц.р. службова собака Грета виявила частини самозарядної гвинтівки “AR-15” у відправленні, що прямувало на Дніпропетровщину. Відправник задекларував вкладення, зокрема як частини ключок для гольфу.

Читайте: Київські митники конфіскували монети часів Римської імперії

Фото: Київська митниця

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона