Мистецькі Бровари: Народний хор, поетеса та юна бандуристка перемогли в конкурсах. ФОТО, ВІДЕО | Трибуна

image
8 Квітня 2021, 19:33
Поділитися:

Не дивлячись на карантин, культурне життя Броварів не закінчується. Воно дещо дистанціюється і стає онлайнівським, але якщо є талант, то він є. Народний аматорський хор «Криниця», маленька бандуристка Анастасія Кальнова та поетеса Юлія Савченко стали кращими на обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Про це повідомляється на сторінці «Бровари: культурний простір» у Фейсбуці.

Юлія Савченко

Із 22 по 29 березня Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи проводив дистанційний XXX обласний огляд-конкурс читців ім. Т. Г. Шевченка.

Серед 70-ти читців Київщини у віковій категорії 7-76 років, поетеса, учасниця клубного об’єднання «Перо натхнення» Броварського міського клубу Юлія Савченко отримала Гран-прі.

Анастасія Кальнова

Із 2009 року на Запорізькій землі відбувається щорічний конкурс-фестиваль бандуристів. Цьогоріч учениця 1-го класу Броварської міської школи мистецтв Анастасія Кальнова отримала диплом лауреата І премії на VI Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Хортицький кобзар».

Анастасія Кальнова, бандуристка, фото - відділ культури

Серед журі конкурсу були відомі діячі української культури: народний артист України, голова Національної спілки кобзарів України Володимир Єсипок; народний артист України, художній керівник Національної заслуженої капели бандуристів України Юрій Курач; заслужені артисти України Ольга Бережань та Дмитро Губ’як.

Народний аматорський хор «Криниця»

А ось народний аматорський хор «Криниця» під керівництвом Івана Бардаченка, який нині функціонує на базі комунального закладу «КІП «ТепЛиця», взяв участь у міжнародну дистанційному конкурсі Online contest «Talents of the 21st century» 2020, який відбувався у болгарському місті Варна.

Народний аматорський хор «Криниця», фото - відділ культури

Пісні «Єднаймося, люба родино» та «Їхали козаченьки» у  виконанні «Криниці» визначено найкращими, тож Народний аматорський хор у своїй категорії отримав звання лауреата першої премії.

Народний аматорський хор «Криниця», фото - відділ культуриТакож броварчан запросили взяти участь у Міжнародній музичній премії «FOLK MUSIK AWARDS-2021» у рамках конкурсу «Folk Musik 2021» від International Center «TALENTS OF THE 21 CENTURY»

ФОТО – Бровари:культурний простір

Читайте також:

У Броварах відбудеться кастинг до місцевої команди «Ліга сміху»

У Броварах нагородили найкращих читців віршів Лесі Українки. ФОТО

Мультфільм броварчанки переміг на міжнародному фестивалі в Польщі. ВІДЕО

Діти малюнками вшанували пам’ять Небесної Сотні в Броварах. ФОТО

Джерело: Трибуна – Бровари