Микитась заявив, що контролює головну “Слугу” Києва Лесю Забуранну

image
21 Жовтня 2022, 12:32
Поділитися:

21 жовтня 2022 г. 12:27

Екснардеп та забудовник Максим Микитась під час судового засідання по обранню йому запобіжного заходу, яке відбулося вчора, зізнався, що його діяльності допомагає заступник керівника Офісу Президента (ОП) Олегом Татаровим, а також має добрі зв’язки з головою Київської міської організації партії “Слуги народу” Лесею Забуранною (на фото).

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook журналіста Юрія Бутусова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Вчора, 20 жовтня, відбулося засідання засідання по обранню запобіжного заходу для Максима Микитася, підозрюваного у пропозиції хабара у 22 мільйони євро меру Дніпра Борису Філатову.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Серед доказів детективи НАБУ оприлюднили розмову Микитася з Філатовим, де бізнесмен переконував мера, що має потужні зв’язки у діючій владі, і може гарантувати підтримку запропонованій схемі через свої діючі контакти”, – написав Бутусов.

Як зазначає Бутусов, Микитась заявив, що

“Ну вот Олег Татаров. В 14-м году мы близко дружили. Сейчас меньше встречаемся, но тем не менее, он там много помог по этим. Это он помог. Я не скрываю этого”.

“Це з контексту він говорить про повернення активів “Укрбуду” – зробив резюме прокурор САП, який зачитував десятки сторінок розмов Микитася та Філатова.

Про зв’язки у Кабміні Микитась висловив упевненість, що запропоновану ним схему має підтримати віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина.

Не менш скандальним є оцінка Микитасем своїх тісних зв’язків з народними депутатами та депутатами Київради: “Плюс у меня еще есть хорошие отношения с киевскими, я несколько депутатов провел. Например, Леся Забуранная. Она глава Слуги народа в городе Киеве. Мы очень много волонтерим вместе”.

Леся Забуранна – голова Київської міської організації партії “Слуги народу”. На виборах у Верховну Раду (ВР) в 2019 році Забуранна пройшла від партії “Слуга народу” по 216 мажоритарному округу Києва (Дарниця, ДВРЗ, Харківський масив).

Читайте: Киевскую городскую организацию партии “Слуга народа” вместо Тищенко временно возглавила Забуранная

Нагадаємо, заступник керівника ОП Олег Татаров продовжує захищати екснардепа й колишнього власника корпорації “Укрбуд” Максима Микитася, якого було затримано в Дніпрі за намагання дати хабара меру міста Борису Філатову. Саме Татаров, працюючи в “Укрбуд”, допоміг Микитасю отримати підряд на будівництво квартир для співробітників Нацгвардії.

Читайте: Суд відправив під арешт екснардепа Микитася

Фото: “Слуга народу”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона