Микола Тищенко, якого виключили зі “Слуги народу”, каже, що поїхав до Таїланду за дорученням партії

image
27 Січня 2023, 16:23
Поділитися:

27 січня 2023 г. 16:09

Київський нардеп-мажоритарник Микола Тищенко, якого знято з посади заступника голови парламентської фракції “Слуги народу”, позбавлено керівництва Закарпатського обласного партійного осередку та виключено з партії, виправдовує свою поїздку до Таїланду тим, що вона відбувається на виконання завдання, розданого депутатам в грудні минулого року – розвивати дружні взаємовідносини з країнами Азії та Африки.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook київського нардепа-мажоритарника Миколи Тищенка (219 округ, Святошино).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“ У грудні на нараді нам, народним депутатам “Слуги народу”, було поставлено задачу — розвиток дружніх взаємовідносин в напрямку Азії та Африки. Наприклад у В’єтнамі української делегації не було з 2014 року. Тож наразі я дійсно перебуваю з відрядженням в Азії… Моє місцезнаходження не приховую, всі мої зустрічі офіційні та задокументовані. Нагадую, що я є співголовою групи дружби із В’єтнамом. Перша зупинка – Хошимін… Друга зупинка. Королівство Таїланд… Результат: проведено зустріч з партнерами та досягнуто важливого дипломатичного погодження для підтримки України. Далі повертаюся до В‘єтнаму, де також будуть проведені робочі зустрічі в рамках групи дружби з моїми в’єтнамськими колегами-парламентарями”, – написав Микола Тищенко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, вчора, 26 січня, спікер ВР Руслан Стефанчук повідомив, що він не відряджав Миколу Тищенка за кордон. “Відповідно, і розпорядження на відрядження до Таїланду я, як Голова Верховної Ради України, не підписував”, – наголосив Руслан Стафанчук.

Також вчора голова “Слуги народу” Олена Шуляк в своєму Telegram-каналі повідомила: “Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії “Слуга народу”, ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з Партії”. Крім того, Тищенко знято з посади керівника Закарпатської обласної партійної організації.

Читайте: Київського мажоритарника Тищенка виключили зі “Слуги народу”

Сьогодні речниця парламентської фракції “Слуги народу” Юлія Палійчук в своєму Telegram-каналі повідомила, що Миколу Тищенко виключено зі складу та, відповідно, звільнено з посади заступника керівника фракції.

Наразі, після всіх цих звільнень, Микола Тищенко залишається заступником голови комітету ВР з питань транспорта та інфраструктури.

Читайте: Парламентарка від Києва закликала виключити Юлію Тимошенко із партії “Батьківщина”

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона