Михайлина Скорик-Шкарівська закликає до організації політичних репресій у Ірпені

image
22 Липня 2019, 18:05
Поділитися:

Дата публикации: 22 июля 2019.

Михайлина Скорик-Шкарівська, яка висувалась у нардепи від партії “Голос”, закликала до влаштування політичних репресій для тих, хто підтримував на виборах кандидата Володимира Карплюка.

На дворі 2019 рік, а не 1937. Але деякі політики, зокрема представник політичної партії “Голос” Михайлина Скорик-Шкарівська, вважають нормальним організацію політичних репресій для людей, які підтримували на виборах іншого кандидата.

Михайлина Скорик-Шкарівська, фото FB

До репресивного списку представниці “Голосу” Михайлини Скорик-Шкарівської потрапили 53 людини, серед них жителі Ірпеня, Боярки, Вишневого, селища Коцюбинського, села Михайлівка-Рубежівка Київської області. Цей список вона виклала публічно.

“Ми склали повний список людей, які публічно підтримували Володимира Карплюка як кандидата в депутати по 95 округу. Ми також хочемо, щоб жоден з цих людей не мав шансів “перевзутися в повітрі” після того, як в Ірпені відбудуться чесні, демократичні та прозорі місцеві вибори.”, – заявила Михайлина Скорик-Шкарівська.

Освітяни, артисти, представники культури, танцюристи, спортсмени, почесні громадяни населених пунктів та ін. Єдина ознака, яка об’єднала їх у репресивний список – публічна підтримка Володимира Карплюка на позачергових виборах до парламенту у 2019 році.

Свобода думки, свобода волевиявлення (виборче право) відносяться до класичних політичних свобод, які закріплені у Загальній декларації прав людини прийнятої і проголошеної резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Крім того ст. 34 Конституції України гарантує право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, а в ст. 38 чітко зазначено – громадяни мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Таким чином, подібне формування репресивних списків людей, та заклики до їх дискримінації за їх політичні погляди є нічим іншим як порушенням їх конституційних прав з боку політичної діячки Михайлини Скорик-Шкарівської і має стати предметом пильної уваги зі сторони як правоохоронних органів так і Офісу Омбудсмена України.

Раніше Михайлина Скорик-Шкарівська вже закликала не відвідувати деякі заклади харчування в Ірпені через їх рекламу у газеті близької до представників міської влади чим поставила в незручне становище підприємців, які вклали у бізнес немалі кошти і створили робочі місця.

Джерело: МИСТОИНФОРМ