Михайло Бно-Айріян та Уляна Супрун обговорили ситуацію з впровадження медичної реформи на Київщині

image
8 Серпня 2019, 20:12
Поділитися:

Очільник Київської ОДА Михайло Бно-Айріян провів робочу зустріч з в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун. Керівники відомств обговорили ситуацію з впровадження медичної реформи в області.

У ході спілкування підняли питання щодо статусу розвитку первинної ланки медицини в області, сімейних лікарів, перетворення лікарень на некомерційні комунальні підприємства.

«Важливим є питання перетворення лікарень на некомерційні комунальні підприємства. Адже з 1 січня 2020 року медичні заклади, які не реорганізуються і не підпишуть договір з Національною службою здоров`я України, не зможуть отримувати фінансування з державного бюджету. Зараз в нашій області вже автономізовано 53 медзаклади, які отримали за договорами з НЗСУ більше 560 млн гривень. На минулому засіданні обласної ради, ми вже прийняли необхідні рішення для старту нових відносин з НСЗК з 1 січня наступного року», – повідомив Михайло Каренович.

Також обговорили проблему кадрового забезпечення у медичній сфері. «Проговорили проблему відсутності лікарів у багатьох амбулаторіях і фельдшерсько-акушерських пунктах у селах. Домовилися пробувати систематизувати пошук таких професіоналів там, де вони потрібні», – зазначив голова КОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація