Михайло Бно-Айріян: «Можемо почати із реконструкції Бориспільської лікарні й подивимося, чи потрібен корпус»

image
24 Липня 2019, 16:15
Поділитися:

Під час візиту до Борисполя, 24 липня, голова Київської ОДА не залишив осторонь питання КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Тема піднімалася під час візиту Президента України до Борисполя. За словами очільника області, тема складна і рішення слід приймати обережно.

«Я заїду до лікарні, аби подивитися, що уже зроблено. Адже ми давали головному лікарю місяць, аби зробити нормальний ресепшен, нормальну приймальня», — зауважив Михайло Бно-Айріян.

За словами Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, зараз постійно йдуть консультації між містом та районом щодо долі лікарні. Адже в Борисполі впевнені, що будівництво нового лікувального корпусу необхідне.

«Сьогодні мені зателефонували щодо експертизи проекту. Будівництво нового лікувального корпусу, згідно із існуючим проектом, коштуватиме 169 млн 58 тис. грн. Ми вчора збиралися із районним керівництвом і впевнені, що це не такі великі гроші, якщо ми об’єднаємо зусилля міста та району, і області», — повідомив Анатолій Федорчук.

За словами очільника міста, за нормального фінансування через рік чи півтора буде новий корпус лікарні. Але губернатор цю ідею поки коментує обережно, бо є різні варіанти наведення ладу у Бориспільській лікарні.

«Зараз рішення — що саме буде із лікарнею —немає. 25 липня я чекаю усіх на медичне завдання. Я вважаю, що не потрібно займатися гігантоманією, треба робити все поступово. Ми можемо почати з реконструкції, а там подивимося, чи є потреба в корпусі, чи немає. Головне — люди повинні отримати результат не за два роки, а швидше», — сказав очільник КОДА.

За його словами, головний аргумент проти нового корпусу — час. Губернатор зауважує — проблеми в коштах немає, а питання, щоб зробити все швидко і вчасно.

«Повинна бути людина, яка візьме відповідальність. Мені байдуже, хто буде замовником, місто чи район, мені головне, аби був результат», — підсумував Михайло Бно-Айріян.

Тож питання щодо КНП «ББЛІЛ» невирішене і обговорюється; чи дослухається обласне керівництво до місцевого – покаже час.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама