«Ми працюватимемо стільки, скільки потрібно», – працівники ветаптеки – Трибуна

image
23 Березня 2022, 22:55
Поділитися:

Ветеринарні аптеки ФОП “Анатолій Теплюк” у Броварах працювати не припиняли навіть тоді, коли почалася війна. Зачинялися лише один раз, коли було введено півторадобову комендантську годину. Вдруге зачинилися сьогодні, 22 березня: введено посилені обмеження на перебування на вулиці. За майже 4 тижні війни всі працівники ветеринарної аптеки евакуювалися, залишився лише керівник та провізор. Чоловіки евакуюватися не збираються: “Це наша земля, наш дім, ми працюватимемо тут стільки, скільки потрібно”, – кажуть пан Анатолій та пан Володимир.

У ФОП “Анатолій Теплюк” у Броварах у мирний час було кілька ветеринарних аптек: на бульв. Незалежності, 6,  вул. Короленка, 49; на ринку, що на вул. Короленка та в селі Богданівка.

Станом на  26-й день війни (21 березня),  у Богданівці ворог ветаптеку спалив, а та, що на ринку – не працює разом із ринком. Діє лише дві – на бульв. Незалежності і на вул. Короленка. Відкриваються аптеки для тварин щоденно о 9 год, робочий день триває до 16 год (крім комендантських часів). Від початку війни ветаптека не припиняла своєї роботи. Директор ФОП Анатолій Теплюк каже, що у воєнний час людям дуже складно, а тваринам – ще складніше.

У перші дві війни частина людей евакуювалася разом із домашніми улюбленцями. Є й такі, що під час евакуації залишили своїх вірних чотирилапих друзів – їх можна  впізнати по добротних нашийниках. Час від часу тварини зустрічаються на вулицях міста – голодні і настрахані. Проте ті броварчани, які не виїхали з міста, продовжують дбати про своїх улюбленців.

Наскільки багато чотирилапих залишилося в місті – орієнтовно можна судити з черги, яка вишикувалася на отримання гуманітарної допомоги – корму тваринам, яку роздавали в Броварах 21 березня представники Єдиного волонтерського штабу. Допомоги для тварин бракувало значній кількості людей, які стояли в черзі.

Фото  – А. Козлова

У ветаптеці, що на бульв. Незалежності, 6, корм для котів і собак є. Поки що є, каже Анатолій Теплюк: до цього часу, завдяки своїм напрацьованим з’язкам, підприємець зміг дістати трішки товару. Забрав усе, що було на складах, каже чоловік. Ціна на “старий” товар, зокрема ліки для тварин, не зросла, а от на корм дещо підскочила – здорожчала закупівля, пояснює директор ФОП.

Ветаптека Ветаптека Ветаптека

Замовлення товару, що зробив до війни, до цього часу не прийшли, розповідає пан Анатолій. Навіть із Києва. А ще є проплачені замовлення з Шаргорода (Вінницька обл.). Коли корми для тварин отримає, підприємець обіцяє роздати їх частину безкоштовно. І обіцяє їх дочекатися, адже з міста виїжджати не збирається. Так само і закривати свій бізнес. “У мене нещодавно померла дружина, тому немає чого мені з Броварів виїжджати. Залишуся з нею. І працюватиму тут стільки, скільки потрібно. Разом із Володимиром – він єдиний із працівників залишився, всі виїхали в перший день”, – розповідає Анатолій Теплюк.

Ветеринарний лікар Володимир Карєв працює беззмінно вже майже місяць. Він нині і за провізора. “На початку війни мені пропонували знайомі виїхати в Польшу, та я відмовився. Бровари – мій дім, – каже пан Володимир. – Я на своєму місці роблю все, що можу: дбаю, щоб не були голодні тварини. І так працюю вже 17 років”. Пан Володимир згадує, що в перші дні війни – 24 -26 лютого, із ранку до вечора у ветаптеці була величезна черга, адже фактично всі зоомагазини були зачинені.

Ветаптека

Володимир Карєв

За свої 62 роки Володимир Карєв був у різних життєвих ситуаціях і бачив різних людей. Проте сьогодні, каже чоловік, українці особливі, чим і вражають: “Із війною вони не озлобилися, а стали ще добрішими і згуртованішими”. 

Станом на 21 березня, місто функціонує фактично повноцінно: у ньому працюють комунальні служби, супермаркети і магазини, Rozetka у ТЦ “МаркМолл”, 3 відділення “Нова пошта” і 4 відділення “Укрпошти”, 5 АЗС, курсують 4 міські маршрути (№2, 3, 5 і 10), також приміські електропоїзди Київ-Бровари і Бровари-Київ. Повноцінно функціонує лікарня,  понад десяток аптек та одна стоматологічна поліклініка. Працюють і дві ветеринарні аптеки ФОП “Анатолій Теплюк”. І працюватимуть доти, доки буде в них товар. А тоді, каже Володимир Караєв, візьме в руки автомат.

Сьогодні, 22 березня, станом на 12 год за даними Генштабу ЗСУ, в напрямку Броварів противник продовжує перегрупування з метою відновлення наступальних дій. Триває логістичне забезпечення підрозділів та інженерне обладнання зайнятих позицій.

Бровари –  форпост Києва, і дозволити ворогу перетнути цю межу ми просто не маємо права. Воїни ЗСУ, тероборона, загони добровольців самовіддано мочать ворога і не підпускають його до нашого порогу. Завдяки їм, а також захисникам міст-героїв, серед яких і Чернігів, що є могутнім щитом у напрямку столиці, Бровари тримаються. Вони були, є і будуть, так як була, є і буде Україна.

Читайте також

Увага! Небезпечні вакансії на сайтах пошуку роботи

Броварчанин закликав містян підтримувати окупантів: чоловіка затримала поліція

Населенню заборонено ходити і в’їжджати в ліси Броварського району – Павло Проскочило

В Україні призупиняється діяльність партій ОПЗЖ, «Партії Шарія» та інших – Зеленський

У Броварах та районі поліціянти викрили нарколабораторії та виявили збро

На Київщині водіям заборонили використовувати відеореєстратори

Джерело: Трибуна – Бровари