«Ми повинні реалізувати та продуктивно використовувати транзитний потенціал прикордонних регіонів» 

image
10 Серпня 2019, 18:03
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян з робочим візитом відвідав Поліський район та пункт пропуску «Вільча-Олександрівка». Також участь у виїзних нарадах взяли заступники голови КОДА.

Очільник області оглянув Поліську центральну районну лікарню, проінспектував проведення робітз реконструкції  Красятицького НВО та реконструкцію Рекреаційного пункту «Березовийгай».

У рамках візиту відбулася робоча нарада з вирішення проблемних питань Поліського району, а також розбудови відповідної інфраструктури Іванківськоно району та м. Славутича.

«Мене цікавить підприємництво, особливо в контексті розвитку туризму. Сьогодні хочу почути ваше стратегічне бачення та ідеї, які принесуть результат. Адже для мене важливий не процес, а результат. Кожен район повинен визначитися зі своєю спеціалізацією та мати певну особливість. У вас є можливість розвитку інфраструктури. Ви тут живете, тому повинні бути драйвером всіх змін. Ми повинні реалізувати та продуктивно використовувати транзитний потенціал прикордонних регіонів. Наша співпраця має бути чіткою та врегульованою. Те що вже фінансується повинно буде добудовано вчасно, те що планується потрібно максимально швидко розпочати»,- наголосив Михайло Бно-Айріян.

Зокрема, було проведено виїзну нараду щодорозбудови інфраструктури пункту пропуску через державний кордон «ВільчаОлександрівка». Присутні обговорили питання про відведення земельної ділянки під будівництво оновленого пункту пропуску; фінансове забезпечення проектування та проведення підготовчих робіт з будівництва пункту пропуску; стан виконання робіт з ремонту автомобільних доріг; зміни статусу пункту пропуску з міждержавного на міжнародний.

Також голова Київської ОДА зустрівся з головою Гомельського обласного виконавчого комітету Геннадієм Соловйом щодо активізації двостороннього українсько-білоруського міжрегіонального співробітництва області. Керівники обговорили розширення пропускної можливості та активізацію співробітництва між двома областями.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація