МВС надали поради як діяти у разі потрапляння у зону вибухів

image
14 Березня 2022, 17:23
Поділитися:

14 марта 2022 г. 17:22

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли що робити, якщо раптом станеться вибух. Вберегти життя допоможуть дотримання декількох простих правил.

Про це KV стало відомо із повідомлення Міністерства внутрішніх справ України в Телеграм-каналі.

У першу чергу, наполягають в МВС, негайно лягти на землю та прикрити голову руками,використовуючи доступне укриття. Після вибуху радять не поспішати покидати укриття, а також допомогти пораненим. Не варто і заходити у пошкоджені будівлі, а викликати единий номер служб екстреної допомоги “112”.

Також під час артилерійського, мінометного обстрілу або авіаційного нальоту не радять залишатися в під’їздах, під арками та на сходових клітках. Також небезпечно ховатися у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій і під стінами будинків із легких конструкцій. Такі об’єкти неміцні і можна опинитись під завалом або травмуватися.

в Телеграм

Зокрема, якщо вогонь артилерії, мінометний обстріл, авіаційне бомбардування застали на шляху, крім як лягли на землю, радять знайти виступ або хоча б у невелике заглиблення. Захист можуть надати бетонні конструкції (крім тих, які можуть обвалитися або загорітися), траншеї, неглибокі підземні колодязі, широкі труби водостоку і канави.

Врятує від контузії й убереже від баротравми і відкривання рота під час бомбардування

Нагадаємо, що на Київщині триває евакуація мирного населення з багатьох населених пунктів, які або тимчасово потрапили під контроль російських терористів, або майже знищені ними. Зокрема – з Ірпеня, Гостомеля та Бучі.

Читайте: Життя в окупованій Бучі та евакуація з неї очима очевидця

Фото: tsn.ua

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона