Музичні «зірки» відкрили на площі Перемоги у Києві

image
21 Вересня 2020, 11:06
Поділитися:

На вихідних рамках Десятої ювілейної загальнонаціональної акції «Зірка України» на «Алеї Зірок» (на новій локації – площа Перемоги, 3) з’явилися імена людей, важливих в історії сучасної української культури.

Це – Олександр Злотник, Юрій Рибчинський та Мирослав Вантух з Національним заслуженим академічним ансамблем танцю України імені Павла Вірського.

Привітати “зіркових” українців прийшли їх колеги та друзі – Ольга Сумська та Віталій Борисюк, Володимир Даньлець та Володимир Мойсеєнко з дуету “Кролики”, Оксана Білозір, Іво Бобул та інші. 

Олександр Злотник – український композитор. Відомий не тільки в рідній країні, а й далеко за її межами, Народний артист України, ректор Київської академії музики імені Рейнгольда Глієра, кавалер орденів «За заслуги» (III і II ступеня), «Князя Ярослава Мудрого» (V ступеня), лауреат численних премій.

Юрій Рибчинський – Герой України, народний артист України, український поет, драматург, сценарист, один із засновників сучасної української естрадної пісні.

Мирослав Вантух – Герой України, народний артист України, лауреат Державної премії України ім. Т.Шевченка, кавалер численних орденів, генеральний директор – художній керівник відомого у всьому світі Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського.

«Алея Зірок» заснована в 2001 році в рамках загальнонаціональної акції «Зірка України» як символ найвищого визнання. З метою популяризації та розвитку національної культури, мистецтва і спорту на честь видатних людей країни закладають іменну зірку на «Алеї Зірок». Лауреатами цієї акції стали найдостойніші, талановиті і знакові постаті в галузі культури, мистецтва, спорту, які внесли вагомий вклад в історію України і сприяли піднесенню її міжнародного авторитету. Всі вони народилися в Україні і своїми досягненнями сприяють формуванню позитивного іміджу нашої країни.

Першою в 2001 році на «Алеї Зірок» «засвітилася» іменна зірка Василя Зінкевича, а потім в різні роки лауреатами цієї престижної нагороди стали: Софія Ротару, Євгенія Мірошниченко, Сергій Бубка, хор ім. Мотузки й Анатолій Авдієвський, Богдан Ступка, Ада Роговцева, Олег Блохін, Тарас Петриненко, Михайло Воронін, Дмитро Гнатюк та ін.

Нагадаємо, «Іван Франко» гулятиме у центрі Києва щотижня 

Марія Катаєва, фото Олексія Іванова

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ