Музичні інструменти в парку «Перемога» зробила фірма, яка проектує в Броварах два інклюзивні майданчики

image
3 Червня 2019, 20:58
Поділитися:

У ніч напередодні Дня захисту дітей на ігровому майданчику в парку «Перемога» броварські комунальники встановили  5 нових ігрових форм музичні інструменти. На замовлення броварських чиновників їх виготовила фірма «Гойда», яка також проектує в Броварах два інклюзивні майданчики.

Як повідомила журналістам «Трибуни» начальниця управління БЖКГІТ Світлана Решетова, дитяче ігрове обладнання  «Музичні  інструменти» зробила для броварських дітей  дніпропетровська «Науково-виробнича компанія «Гойда». Роботи останніх чиновники побачили минулого року на столичній виставці, де «Гойда» представляла дитячі ігрові майданчики. Тож і домовилися з представниками фірми про виготовлення 5 ігрових музичних форм. Усі вони звучать ніби справжні музичні інструменти, варто лише на них натиснути пальцями чи вдарити спеціальною паличкою. Броварська малеча вже облюбувала ноу-хау.

Такі  сучасні ігрові форми обійшлися місту в близько 200 тис. грн. Як зазначає чиновниця, музичні інструменти антивандальні. Однак мова йде не про випробування на них дорослими своєї сили, а про можливе випадкове пошкодження ігрового обладнання дітьми.

Також фірма «Гойда» наразі працює над розробкою проекту інклюзивного майданчика, який заплановано облаштувати в парку «Перемога»  – при вході зі сторони вул. Героїв Небесної Сотні, неподалік  «Чупа-чупса». Як зауважила Світлана Решетова, для облаштування такого майданчика дерева спилювати не доведеться: ігрові форми встановлять поміж зелених насаджень.

Ще один  інклюзивний майданчик, який зовні нагадуватиме казковий будиночок, заплановано  встановити на місці близько двох десятків погребів на вул. Короленка, 60-А та 60-Б, неподалік 10-ї школи.

Такий майданчик має з’явитися на місці погребів

За словами Світлани Решетової, наразі мова йде лише про розробку проектів цих інклюзивних майданчиків.

Нагадаємо, після затвердження міської Програми із будівництва майданчиків, УБЖКГІТ отримало функції замовника на виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт на 5 майданчиках у 2018 році та на 13 майданчиках – уже в поточному. Цією програмою передбачено обсяг фінансування в розмірі 2400,0 тис.грн.

Джерело: Трибуна Бровари