Музей історії Києва запрошує одразу на 5 експозицій

image
30 Червня 2020, 15:19
Поділитися:

Із 30 червня МВЦ Музею історії Києва відкривається для відвідування, але з певними обмеженнями та нововведеннями.

А саме:

  • температурний скринінг на вході;
  • обов’язкове дотримання маскового режиму та соціальної дистанції;
  • кількісне обмеження одночасного перебування людей у виставкових залах.

Екскурсії в приміщеннях проводитимуться, проте лише індивідуальні та для груп до 4-х осіб.

Які виставки відкриваються:

Постійна історична експозиція «КИЇВ ТА КИЯНИ. ШЛЯХ ЧЕРЕЗ ВІКИ»
Експозиція другого поверху присвячена історії Києва від часів давньоруської держави до початку ХХ століття. Тут представлені археологічні знахідки Х-ХІІІ ст., комплекси матеріалів козацької доби, живописні роботи М. Пимоненка, О. Мурашка, В. Котарбінського, Г. Світлицького, С. Шишка, а також особисті речі киян, які жили у Києві на рубежі ХІХ-ХХ століть та творили його неповторний образ.

Виставка атрибутів княжого Києва Х-ХІІІ ст. «MADE IN KYIV: АРХЕОЛОГІЯ ПОВСЯКДЕННЯ»
Музей історії міста Києва представляє виставку характерних атрибутів княжого Києва Х-ХІІІ століття. Як жили наші предки в епоху Русі? Як був облаштований їхній побут? Як одягалися та які прикраси носили? Що виготовляли і які технології використовували? Що продавали і що купували, чим розплачувалися? У чому полягала самобутність життя в столиці?
Контрастну палітру життя Києва унаочнюють аутентичні предмети. Серед представлених артефактів: ювелірні прикраси, заморські товари та предмети розкоші, довершені витвори сакрального мистецтва, символи державної влади та навіть власні підписи киян. Довершені для свого часу ремісничі технології та вироби київських майстрів доповнені сучасними відеореконструкціями, рядом візуальних проєкцій, 3-D моделями та анімацією.

Фотопроєкт Германа Айнбіндера «ВНУТРІШНЄ СВІТЛО»
Оперний співак Анатолій Кочерга, художниця та монументалістка Лариса Піша, кінорежисер, сценарист та продюсер Роман Балаян, мистецтвознавиця та арт-кураторка Олеся Авраменко, куратор мистецьких проєктів Тіберій Сільваші, ілюстраторка дитячих книг, письменниця і блогерка Світлана Рудікова, скульптор Микола Сологубов – неповний перелік творчих особистостей, що потрапили у кадр фотографа Германа Айнбіндера. «Внутрішнє світло» – це стан душі, в якому перебувають і в якому творять учасники проєкту. Їм у ньому комфортно, спокійно, там народжуються задуми та образи майбутніх творів.

Виставка живопису та театрального костюму Валентини Плавун «ДВІ ІПОСТАСІ»
Творчий проєкт, що поєднує мистецтво портрету та майстерність створення театрального костюму. У своїх роботах Валентина Плавун досліджує внутрішній світ людини та психологічний вплив портрету. Головною родзинкою живописної частини експозиції стане портрет заслуженої діячки театру і кіно Лариси Кадочнікової, всесвітньо відомої за головну роль у фільмі Параджанова «Тіні забутих предків». Серед полотен також будуть представлені портрети відомої театральної режисерки, перекладачки і психолога Алли Рибікової, поета Олександра Вольного та автопортрети самої художниці. Інша частина експозиції представляє театральний костюм та його ескізи. 

Виставка живопису Андрія Стеклова «ВІТРИЛА. ВІТЕР. МАСТИХІН»
Вітер – стихія, яку неможливо приборкати, охопити, збагнути. Проте нею можна керувати: людина навчилася використовувати вітер, щоб роздмухувати багаття, отримувати енергію та змушувати рухатись вітрильні кораблі. Художник Андрій Стеклов теж використовує вітер собі на користь, адже саме він є центральним об’єктом творчості митця.
На полотнах експозиції «Вітрила, вітер, мастихін» відчувається багато повітря, води, бризу та свіжого дихання. Спочатку яскраві плями можуть здатися абстрактною композицією, та придивившись уважніше, можна помітити у них вітрильники, що ковзають поверхнею морів.

У музеї дотримуються правил санітарних норм, регулярно дезінфікують поверхні, провітрюють зали та працюють у засобах індивідуального захисту.

Нагадаємо, у столиці після карантину запрацював музей української діаспори.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ