Музей Булгакова у Києві можуть виключити з переліку національних пам’яток

image
13 Листопада 2023, 10:46
Поділитися:

13 листопада 2023 г. 10:45

Міністерство культури та інформаційної політики переглядає статус 14 об’єктів, які можуть виключити з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення у рамках дерусифікації. Імовірно деякі переведуть на “місцевий” рівень, як-от музей Михайла Булгакова у Києві.

Про цеKВ дізналася з повідомлення тимчасового керівника Мінкульту Ростислава Карандєєва в ефірі національного телемарафону (Карандєєва цитує “Дзеркало тижня”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Деякі пам’ятки національного значення, які, можливо, мають не тільки ідеологічне забарвлення, але й справді є пам’ятками мистецтва й історії, можуть змінити свій статус із національного на місцевий. Будинок Булгакова хоч і може бути одним із таких прикладів, проте повинен, вочевидь, залишитися у реєстрі пам’яток як приклад історичної архітектури Києва кінця XIX сторіччя”, – заявив Карандєєв.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Культурна спадщина Булгакова опинилася у фокусі дерусифікації, оскільки у деяких своїх творах письменник висловлював українофобські погляди.

Як інформувала KВ, Кабінет міністрів України на засіданні 10 листопада вилучив з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятник Пушкіну на столичному Берестейському проспекті, пам’ятник Щорсу на бульварі Т. Шевченка, а також перенести могилу генерала Ватутіна з Маріїнському парку.

Читайте: Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє демонтувати у столиці пам’ятники Пушкіну та Щорсу й перенести могилу Ватутіна

Фото: ZN,UA

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона