Мунварта по камерах перевірятиме чи носять люди маски

image
23 Листопада 2021, 14:52
Поділитися:

Сьогодні, 23 листопада в Ірпінській мерії презентували ситуаційну кімнату Мунварти. Це такий собі центр управління містом, куди зводяться усі камери, тривожні кнопки та канали зв’язку.
У них і раніше в холі мерії було щось подібне, але тоді і приміщення було по-менше і можливості обладнання були обмеженішими. Тепер же у них просторний офіс в ЦНАПі з великими моніторами на стінах, все як в фільмах, гляньте самі:

На презентації кімнати були інспектори Мунварти, міський голова з секретарем ради, кілька Ірпінських депутатів, керуючий справами Дмитро Негреша, мер Коцюбинського Даніш, голова Бучанського району Ляшенко, голова Бучанської ради Дубас, заміступник Обухівського мера (хоче зробити в місті таку ж кімнату) та розробники прогромного забезпечення для управліня цього центру. Останні розповіли більше про можливості “командного центру”. Отже, нова система управління може:
– відслідковувати ситуацію на вулицях Ірпеня. У розпорядженні більш ніж 300 камер по всьому Ірпеню;
– розпізнавати по камерах обличчя ( для контролю людей з “чорних списків”);
– розпізнавати бійки й невідкладно сигналізувати інспекторів про них;
– підраховувати трафік на дорогах (це для статистики);
– розпізнавати номерні знаки ( також для виявлення “чорних”);
– вимірювати швидкість авто;
– виявляти залишені людьми предмети;
– перевіряти носіння масок і дотримання соціальної дистанції.
Звучить все ніби, суперсучасно і круто, але останні пункт!, для чого він? Невже інспекторам треба штучний інтелект, щоб при вході в мерію  опізнати людину без маски? Не зрозуміло. Що ж, надіємось Мунварта не буде розсилати “листи щастя” на імейли зі штрафами за маску. Але ж чомусь ці функції існують. Як Ви вважаєте для чого?
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua