Муніципальна надбавка вчителям

image
13 Лютого 2019, 15:52
Поділитися:

Як відомо, оплата праці педагогів шкіл, в тому числі і вечірньої, інклюзивно – ресурсного та навчально – реабілітаційного центрів здійснюється за рахунок субвенції. Що є дотацією місцевим бюджетам з державного. Ситуацію з фінансуванням оплати праці педагогічних працівників закладів освіти Фастова у 2019 році стисло охарактеризувала начальник управляння освіти Наталія Єриш.

Вона нагадала, що в місті минулого року були затримки по виплаті відпускних та оздоровчих вчителям шкіл через недоотриману субвенцію з державного бюджету. Цього року також маємо дефіцит коштів держсубвенції, що становить майже 600 тис. грн. за умови, що буде оплачуватись тільки 5% за престижність праці.

Щоб уникнути минулорічної ситуації управлінням освіти проведено співбесіди  з керівниками шкіл та поінформовано про недостачу коштів. За результатами розроблено спільний план  превентивних заходів.

Начальник управління освіти наголосила, що завдяки дофінансуванню з міського бюджету з лютого місяця всім педагогічним працівникам, враховуючи і дошкільні та позашкільні заклади, буде встановлено доплату за престижність праці в розмірі 10%, а керівникам – 20%. Крім того, впродовж року передбачаються кошти для заохочення окремих педагогів за особистий внесок в організацію освітнього процесу та високу якість освіти.

До того ж, певною мірою, врегулювати ситуацію з оплатою праці педагогічних працівників закладів освіти міста у 2019 році дозволять виділені з міського бюджету 4,5 млн. грн., які направлені  на виплату муніципальної надбавки. Це також і стимул, який сприятиме запобіганню кадрової кризи в освітянській галузі. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua