Мультипредметний тест: чого чекати від заміни ЗНО?

image
18 Травня 2022, 20:41
Поділитися:

У 2022 році у зв’язку з російською агресією в Україні випускники шкіл, що планують вступати до вищих навчальних закладів, складатимуть національний мультипредметний тест замість ЗНО. «Вісті» з’ясовували, до чого готуватись випускникам.

Міністерство освіти опублікувало термін проведення мультипредметного теста для випускників українських шкіл. Тестування проходитиме в три сесії: основна відбудеться з 18 липня по 10 серпня, додаткова з 16 по 20 серпня. Також запланована і спеціальна сесія 12–16 вересня.
Така кількість сесій зроблена для того, аби ті, хто не матимуть змоги прибути до екзаменаційних центрів під час основної сесії, змогли пройти тестування під час додаткової або спеціальної.

Тест матиме 60 завдань із трьох предметів: української мови, математики та історії України. Він відбуватиметься онлайн. Відразу після його завершення учасники на екрані бачитимуть свій результат.
Як зазначають освітяни, математика і українська мова не є проблемою. Ці предмети є обов’язковими на ЗНО, тому випускники готувались до них. Проблемою може стати третій предмет тесту — історія України.
Як зазначив Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, вибір цього предмета невипадковий, адже на думку чиновників, його знання необхідне для виживання країни в умовах війни.

Втім, педагоги не занадто оптимістично сприймають ідею чиновників. «Історія України була одним із додаткових предметів на ЗНО. Тому до нього готувались лише ті, кому він потрібен був для вступу. Решта готувались до інших предметів. Розумієте, діти півтора роки готувались до тих предметів, які обрали для себе, а тут їм кажуть, що доведеться здавати інший предмет. І готуватись до тесту доведеться в умовах війни в країні. Доводиться якось виходити із ситуації, зараз вчитель історії проводить додаткові заняття, щоб підготувати дітей до тесту», — зазначає директор Бориспільського академічного ліцею ім. Анатолія Федорчука Оксана Пономарьова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама