МОЗ проводить аудит через скандал в Інституті раку

image
25 Вересня 2019, 15:07
Поділитися:

Через корупційний скандал в Національному Інституті раку МОЗ проводить аудит. Перші результати перевірки оприлюднять за два тижні. 

Про це під час прес-конференції заявив радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раімов, інформує телеканал «Київ».

Він додав, що міністерство уже поспілкувалось з усіма пацієнтами, які повідомили про зловживання з боку медиків та з журналісткою Яніною Соколовою, яка першою розповіла про корупцію в медустанові. 

Нагадаємо, лікарі вимагали від онкохворих пацієнтів та їх родичів близько 18 тисяч гривень за курс хіміотерапії, попри те, що ці ліки люди мали б отримувати безкоштовно. 

Окрім того, МОЗ уже сьогодні, 25 вересня, направить аудит до Охматдиту, Центру ендокринної системи та держпідприємства «Медичні закупівлі».

Не вщухають чвари і у самому Міністерстві охорони здоров’я через проведення внутрішнього аудиту. У цьому деякі співробітники вбачають скорочення штату, що працював за часів Уляни Супрун. Людей обурило і те, що від ранку їх пропускали на роботу за списками. Тож вони надіслали листа Прем’єр-міністру про те, що нове керівництво МОЗу повністю блокує роботу відомства. У відповідь Олексій Гончарук запевнив, що жодна професійна людина не може бути звільнена безпідставно.

Водночас, радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раімов наголосив, найкращі співробітники залишаться працювати в міністерстві, однак, штат справді оптимізують.

Читайте також: Через Україну в ЄС незаконно переправляли іноземців

Читайте також: Уряд призначив нового голову Нацполіції

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV