МОЗ: Напрацьовано детальний план подальшої реконструкції Центру ветеранів війни на Київщині

image
19 Липня 2023, 14:33
Поділитися:

Наразі напрацьовано детальний план подальшої реконструкції двох з чотирьох корпусів Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни на Київщині, який надає реабілітаційну допомогу, зокрема, і пораненим військовим.

Про це перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров повідомив під час робочої поїздки до закладу, де ознайомився з процесами реабілітації поранених військових та спільно з керівництвом закладу обговорив етапи реконструкції лікувальних та діагностичних  корпусів.

У Центрі пацієнти вже мають змогу отримати комплексну реабілітацію за індивідуальним планом із залученням фахівців неврологічного відділення відновного лікування, відділення медико-психологічної реабілітації та терапевтичного відділення. Незважаючи на вже частково проведені ремонтні роботи, Міністерство продовжує шукати шляхи та джерела фінансування модернізації та реконструкції Центру для надання допомоги якомога більшій кількості пацієнтів.

В одному з корпусів закладу вже на завершальному етапі ремонт 12 палат одно- та двомісного перебування з урахуванням вимог та рекомендацій щодо організації безбарʼєрного доступу. Окрім того, у Центрі встановлені вертикалізатори для адаптації після тривалого постільного режиму та відновлення функції ходи та є окремо облаштовані приміщення для відновлення дрібної моторики. Також пацієнти з ампутованими нижніми кінцівками, під контролем фахівців, можуть відновлювати навички водіння авто, використовуючи макет автомобіля з симуляцією на екрані. 

Після модернізації одного з корпусів було також відремонтовано стоматологічне відділення, де надається безоплатна стоматологічна допомога пораненим захисникам.

Під час візиту перший заступник міністра також обговорив з керівництвом Центру підготовку та ремонт приміщення для встановлення сучасного компʼютерного томографа, який буде закуплено за сприяння МОЗ. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що уряд ставить перед собою ціль, аби всі, хто постраждав від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація