МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули з 18 жовтня

image
13 Жовтня 2021, 15:06
Поділитися:

Cитуація з захворюваністю на коронавірус погіршується, МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули з 18 жовтня.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати МОН звернутися в установленому порядку до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

“Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов’язкових соціальних контактів”, – пояснив Віктор Ляшко.  

Зазначимо, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. Але є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міносвіти. Раніше осінні канікули у школах відомство пропонувало провести з 25 до 31 жовтня 2021 року.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що 94% шкіл на Київщині повноцінно продовжують свою роботу в умовах «жовтої» зони епіднебезпеки.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело