Мотоциклістам треба пам’ятати, що вони перебувають в групі ризику – Владислав Антонов

image
24 Червня 2019, 10:50
Поділитися:

«Швидкість і для мотоциклів, і для автомобілістів за правилами однакова: по місту це 50кмгод, на деяких ділянках 70-80 км/год. Але багато мотоциклістів сприймає це з посмішкою і гумором».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів засновник Інтернет порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

«Якщо автомобілі не виконують ці вимоги, то що казати про мотоциклістів, котрі можуть за лічені секунди розігнатись до 100 км/год та є досить маневруючими. Крім того, зупинити мотоциклістів в наших умовах не реально. По-перше, поліція не може фіксувати порушення швидкості; по-друге, вони не можуть наздогнати мотоцикліста. Є певні рекомендації ще з часів ДАІ, що, наздоганяючи мотоцикліста, легко спровокувати аварію з тяжкими наслідками, тому, принаймні я, останніми роками такого не бачив. Та це навіть важко уявити, щоб мотоцикліста наздогнали патрульною автівкою», – сказав Владислав Антонов.

Він зазначив, що саме відчуття безкарності і провокує тяжкі і дуже часто летальні наслідки. «На жаль, мотоциклісти самі себе карають, адже якщо автівка більш стійка на дорозі, то двоколісний транспорт плюс швидкість стає смертельно небезпечним саме для мотоцикліста». 

«Мотоциклістам треба пам’ятати, що вони перебувають в групі ризику. На жаль, вони не так захищені, як водії авто. У автівці на швидкості 30 км/год. з вами нічого не буде, а на двоколісному транспорті можна загинути, якщо невдало впасти і вдаритись головою. Тут треба бути особливо уважними і, крім того, що не порушувати самим, дивитися по сторонам та враховувати можливі порушення іншими учасниками дорожнього руху. Знову ж таки, якщо мотоцикліст їде між рядами на великій швидкості, він повинен розуміти, що водій може просто трошки перелаштуватись, або навіть двері відкрити в заторі і тим самим здатен серйозно травмувати мотоцикліста»,– розповів засновник Інтернет порталу dtp.kiev.ua.

Зазначимо,  мотосезон 2019 у Києві розпочався зі зростання кількості аварій. Так, за даними громадської організації «Мотохелп», кількість ДТП за участю двоколісного транспорту зросла на 30 %. 

У свою чергу лікарі також відзначають сезонне зростання кількості травмованих за рахунок мотоциклістів та велосипедистів. 

Читайте також: ДТП на Кільцевій: Мотоцикліст протаранив «Daewoo Lanos» і залетів під «Audi»

Читайте також: У Києві чергові псевдозамінування в метро

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV