Московити вивезли з окупованих територій України третину запасів зерна

image
4 Травня 2022, 13:27
Поділитися:

4 травня 2022 г. 11:17

Мародерство росіян на тимчасово окупованих територіях не обмежилося лише викраденнями побутової техніки: загалом, окупанти вивезли третину запасів зерна, що зберігалося на територіях Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей.

Про це KВ стало відомо із заяви заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в ефірі телеканалу “Еспресо”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За його словами, на кожну окуповану область прийшлося близько 100 тисяч тонн зерна. Загалом, на тимчасово окупованих територіях залишалось близько 1,3 мільйона тонн зернових. Наразі окупанти викрали близько 400 тисяч тонн зерна з українських територій.

Як заявив Висоцький, це був не стратегічний запас, а зерно відведене для продовольчої безпеки, тобто для харчування українців та посівної.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також, заступник додав, що якщо така тенденція вивезення запасів для харчування буде продовжуватись, то на окупованих територіях може з’явитись голод.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, в Міністерстві агрополітики та продовольства пояснили, що бронюванню в Україні підлягають, зокрема, військовозобовязані, які працюють в агропромисловому секторі. Проте задля оформлення бронювання слід дотриматися чітких вимог.

Читайте: Піротехніки ДСНС за добу знешкодили понад 880 вибухонебезпечних предметів

Фото: mind.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона