Мораторій на землю є неконституційним – Аркадій Корнацький

image
7 Травня 2019, 12:53
Поділитися:

Земля – це народна власність і це закріплено Конституцією. Однак земля має належати виключно українським селянам, тобто сільгоспвиробнику.

Таку думку висловив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» народний депутат України, член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка», член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Аркадій Корнацький. 

«Тут є парадокс, бо в Конституції – власність народна, а чиновник пише – власність державна. Саме існування мораторію показує, кому він потрібен: не селянину, а чиновнику», – сказав Аркадій Корнацький.

На думку аграрія, цей мораторій був впроваджений з однієї глобальної причини: не придумали в той час, роздавши селянам землю, як цю землю у них забрати. 

«Бо коли забирали у людей майнові права на промислові підприємства, там механізм був вже опрацьований, він був вироблений «чубайсівською» ваучерною реформою в Росії і українські можновладці йшли вже за накатаним шляхом. А от на час проведення української земельної реформи, яка слідувала в фарватері російської, не було механізму, як забрати землю, тому й впровадили цей мораторій», – розповів нардеп.

«Він [мораторій] якусь певну роль на дуже короткий період відіграв, але його вже давно треба було зняти, впорядкувавши закони про ринок земель сільськогосподарського призначення», – підсумував Аркадій Корнацький. 

Читайте також: Новий Закон «Про ЖКП» не забороняє людям встановлювати бойлери – Олег Попенко

Читайте також: За боротьбою один з одним антикорам не вистачає часу на корупціонерів – Григорій Мамка

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV