“Моноліт-брук” – 22 роки досвіду виробництва бруківки, 5 з них у Макарівській громаді

image
6 Серпня 2021, 14:18
Поділитися:

На протязі п’яти років у селі Королівка на території колишнього колгоспу працює підприємство «Моноліт-Брук».
Ми детальніше дізналися про це підприємство, яке виробляє бруківку. Нашим гідом по виробництву була директор Тетяна Булах.

Компанія «Моноліт-Брук» виникла на Івано-Франківщині та працює на ринку України з 1999 року. З 2006 року компанія співпрацює з «Епіцентром» і «Новою лінією».

Саме після початку співпраці з «Епіцентром», виникла необхідність створення виробництва ближче до Києва, оскільки логістика в понад 150 кілометрів для такої продукції не є вигідною. Обрали Королівку, яка сьогодні є частиною Макарівської громади.

Запуск виробництва на Макарівщині відбувся через три роки після приходу в село. Протягом цих трьох років йшло облаштування території колишніх конюшень. У 2021 р. була запущена друга лінія виробництва. Дуже сильно збив ритм налагодженню повноцінного виробництва карантинний період. Станом на липень 2021 потужність заводу складає 2–3 тис. м2 на добу. Але її планують збільшувати.

На “Моноліт-Брук” у Королівці задіяно понад 30 робітників. 99% – це місцеві

Завод у Королівці єдиний з підприємств «Моноліт-Брук» в центральному регіоні України. На сьогодні на виробництві задіяно понад 30 робітників. 99% – це місцеві. Зараз завод працює у дві зміни, планується найближчим часом перейти на три. Тетяна Миколаївна говорить, що на виробництві є дефіцит професійних робітників. А тому «Моноліт-Брук» запрошує бажаючих на роботу.

Перед прийняттям на завод робітники проходять навчання, оскільки процес виготовлення бруківки тут повністю комп’ютеризований і автоматизований. На виробництві використовується сучасне технологічне обладнання німецької фірми «Zenith», яке здатне виготовляти понад 50 видів продукції і особливістю якого є виробництво бруківки 100 і 120 мм, що дає можливість задовольнити будь-які потреби клієнтів.

Бруківка завтовщки 60 мм витримує рух легкових автомобілів

Профілюючим продуктом на виробництві у Королівці є високопресована бруківка для усіх видів покриття. Вибір матеріалу залежить від майбутнього навантаження: бруківка завтовшки 40 мм призначена для пішохідного руху, у 60 мм витримує рух легкових автомобілів, у 80 мм – інтенсивний рух транспорту, а 100 і 120 мм – особливі навантаження.

У Королівці виготовляють понад 30 видів бруківки у 20 кольорових гамах

Так, бруківку з вишуканим малюнком «Старе місто» обирають для будь-якого призначення, «Симфонія» і «Гантель» чудово підійде для автостоянок і проїжджих територій; «Трапеція» і «Хвилька» гарно виглядають біля житлових будинків. Загалом у Королівці виготовляється понад 30 видів бруківки.

Лінійка широкоформатної плитки «Моноліт-Брук» розроблена за сучасними тенденціями з використанням вишуканої гами «Колор-мікс». Загалом у Королівці на виробництві споживачам пропонують понад 20 кольорових гам. Крім бруківки виготовляють в Королівці дорожні і тротуарні бордюри, палісади «півмісяць» і «квадрат», а віднедавна ще й бордюр садовий та східці.

Також роблять в Королівці водостоки, будівельні блоки, квітники та системи огорожі. За словами Тетяни Миколаївни, особливим попитом користується огорожа «Кая», яка зовні нагадує камінь пісковик і гармонійно поєднується з довкіллям. Така огорожа швидко монтується , є міцною і довговічною.

Крім магазинів «Епіцентр» і «Нова лінія», придбати продукцію королівського заводу можна в будівельних магазинах Макарова і Бородянки. За кордон подібну продукцію вивозити не доцільно. А тому покривається лише ринок України.

Практикується також виготовлення під замовлення, але лише товару з каталогу. Мінімальне замовлення – 500 м2.

Вся продукція в Королівці сертифікована, а під час пакування вона брендується.

Якщо ви забажаєте придбати бруківку через відділ збуту в Києві, то вам навіть порекомендують бригаду для її укладання. Такий товар як бруківка є популярною в Україні. Але за словами Тетяни Булах, вона була б ще популярнішою якби споживач був більш платоспроможним, адже бруківка не дешевий продукт.

Поруч з цим вона є більш практичною за інші види покриття. Візьмемо для прикладу ремонтні роботи. Бруківку під час заміни комунікацій легко прибрати, а потім знову укласти., чого не можна зробити з тим же асфальтом.

Конкуренти на українському ринку у «Моноліт-Брук» є, але не скажеш що досить багато. Підприємств з подібною продукцією можна порахувати на пальцях двох рук.

Раніше, в рамках проекту “Вони працюють у Макарівській громаді”, інформаційне агентство “MKV” розповідало про ферму равликів у Наливайківці, та про незвичайний ресторан-літак.

Джерело