Монетизація субсидій стартує в березні

image
26 Лютого 2019, 17:15
Поділитися:

У березні субсидія громадянам виплачуватиметься готівкою. Сьогодні, 26 лютого, під головуванням заступника міського голови Олени Давиденко відбулася розширена нарада з питання реалізації механізму надання субсидій у грошовій формі.
-Ці зміни створюють резонанс і наше завдання сьогодні – інформувати людей та зробити все можливе, щоб мінімізувати можливі черги та підняти рівень обізнаності населення – зазначила відкриваючи засідання заступник міського голови.

У нараді взяли участь представники управління соціального захисту населення,структурних підрозділів міської ради, житлово-комунальних  служб, представників АТ «Ощадбанк», АТ «Укрпошта», Фастівського об’єднаного управління пенсійного фонду України Київської області, які задіяні у процесах монетизації субсидій.

 Вони проінформували голів КСОН, вуличкомів, ОСББ та інших присутніх про початок монетизації субсидій, ввели їх у курс справ з прийдешніх питань реформування системи надання житлових субсидій населенню.

–         На засіданні уряду, 6 лютого 2019 року, прийнято постанову №62, якою визначено порядок надання субсидій населенню в грошовій формі. Субсидіанти- пенсіонери зможуть отримати кошти нарахованих субсидій на рахунки в банках або через працівників АТ «Укрпошта», тобто у звичайному для них порядку отримання пенсій. Громадяни, що не є пенсіонерами, отримають кошти субсидій на персональні рахунки в АТ «Ощадбанк» в будь-якому відділення, як грошовий переказ або на поточні рахунки в даному банку, якщо вони відкриті. В процесі монетизації будуть задіяні органи соціального захисту населення, Пенсійний фонд, банк та «Укрпошта»,- розповів начальник управління соціального захисту населення О. Кабанець.

Він зазначив, що кошти за лютий буде виплачено в березні, за березень – у квітні, за квітень – у травні 2019 р. Таким чином громадяни мають самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг і своєчасну сплату у повному обсязі підприємствам-надавачам послуг рахунків за них ( а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше).

Учасники наради повідомили про те, що питання монетизації субсидій опрацьовано ними на навчаннях, семінарах, селекторних нарадах тощо і зазначили про готовність до виплати коштів субсидіантам.

Також увагу громадян міста було звернено на те, що субсидія є цільовою державною допомогою та має бути спрямована на сплату вартості житлово-комунальних послуг без допущення заборгованості. Адже тільки своєчасна сплата за отримані послуги може гарантувати безперебійне надання послуг тепло,-газо,- водо-, електропостачання не тільки для отримувачів субсидій, а й для всіх мешканців міста. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua