Молодь Київщини долучилася до святкування 95-річчя юннатівського руху в Україні

image
17 Вересня 2020, 16:58
Поділитися:

15-16 вересня 2020 року з нагоди святкування 95-річчя юннатівського руху в Україні  вихованці закладів позашкільної освіти Київщини взяли участь у Всеукраїнській ювілейній естафеті «Стежками юннатівського руху», в межах якої були проведені флешмоби, квести, виставки, майстерки, онлайн-трансляції, спільні перегляди тощо. На базі КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» пройшла урочиста церемонія передачі кубка Всеукраїнської ювілейної естафети «Стежками юннатівського руху»  юннатам Житомирської області.

Історія юннатівського руху на Київщині бере свій початок з 20-их років минулого століття. Юннатівські об’єднання виникали й розвивались у школах. Це була позакласна робота в гуртках за інтересами. Перших юннатів називали юними любителями саду. Тут діти опановували найелементарніші навички вирощування плодових дерев.

У 1953 році було створено Київську обласну станцію юних натуралістів-мічурінців, яка широко розгорнула свою діяльність: організувала роботу гуртків юних натуралістів, садівників, квітникарів, овочівників, зоологів-тваринників. Юннати Київщини підтримували тісний зв’язок з ученими і проводили дослідницьку роботу під їхнім керівництвом, вирощуючи нові культури.

Нові яскраві сторінки у книгу історії юннатівського руху Київщини сьогодні вписують понад 5 тисяч вихованців гуртків еколого-натуралістичного напряму, які проводять дослідницьку роботу в ландшафтних садах, теплицях, куточках живої природи, що дозволяє поєднувати теоретичні знання з виробничою практикою та застосуванням інноваційних наукових технологій. На їхньому рахунку щорічні перемоги у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, проєктах, акціях.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація