“Моє село – частина України”

image
2 Серпня 2019, 11:52
Поділитися:

Черняхівський будинок культури зібрав повний зал людей, а це більше як 600 місць. Чимало було і на вулиці під час концерту: діти стрибали на батуті і ласували морозивом, місцеві умільці-кулінари смажили шашлики, варили юшку й козацький куліш, розкладали солодощі, літні люди спілкувалися між собою.

На вході до залу – фото земляка Валерія Чухрая, який загинув на сході країни під час російсько-української війни у 2014 році в Луганській області, наштовхнувшись на встановлені диверсійно-розвідувальними групами розтяжки з гранатами – як нагадування, завдяки кому спокійно спимо, виховуємо дітей, святкуємо День села та інші заходи.

Із святом присутніх вітали голова села Володимир Безвербний, священник отець Михаїл, директор місцевої школи Лариса Яренко, військовий аташе з Чехії, голова правління Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гон­чаренко, представники ПрАТ «Агрофорт» Зіновій Лялюк та Андрій Воробчак, голова Кагарлицької районної ради Іван Семцов, секретар Кагарлицької міської ради Любов Коваль.

Черняхівці отримали ряд грамот, нагород і подарунків за свою працю і професіоналізм. Від «Агрофорту» Черняхів отримав кольоровий принтер; від районних адміністрації та ради – електрочайник, від міської ради – сертифікат на суму 3000 грн.

Для місцевих жителів та гостей села того дня виступали Діана Драпей, Анастасія Маруня, Аліна Донченко, Каріна Рудь, Мирослава Сівцова, Валерія Рудюк, Людмила Рудь, Борис Дяченко, Інна Дученко, Олександр Безвербний, Ярослава Пасічна, Руслана Нечипоренко, Каріна Роєнко, Вікторія Черкевич, Алла Безвербна, Марина Богіна. Годі переоцінити і труд, вкладений у свято, Світлани Безвербної та Оксани Шаршової.

Тут вшанували пам’ять Валерія Чухрая, що загинув на сході країни, полеглих під час Великої Вітчизняної, а також усіх односельчан, які вже за вічною межею. На проекторі у вигляді фотографій та відео люди мали змогу бачити своїх односельчан.

Прекрасний концерт, чудова підготовка, гостинний прийом, тепла атмосфера, смачні наїдки. А до цього – ще й святкова дискотека, яка продовжувалася до третьої ночі. Кажуть селяни, якби грала музика, то гуляли б і до ранку.

Щира вдячність спонсорам заходу: Людмилі Онуці, Юрію Калініченку, Миколі Лящуку, Ігорю Дергачову, В’ячеславу Коляденку, Любові Кошель, Андрію Чухраю, Наталі Сидоренко, Віталію Зеленому, Ігорю Євтушенку, Марині Зайченко, Миколі Гриценку.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна