Модернізм і сучасність: Річковий вокзал відкриває перший арт-проект

image
26 Квітня 2019, 11:43
Поділитися:

Цієї суботи на Річковому вокзалі відкриється перша виставка сучасного мистецтва “Renovation”.

Виставка, що розміститься на першому поверсі вокзалу, представить роботи 12 українських художників, фотографів та скульпторів, які були визнані найкращими з-поміж 190 претендентів відкритого конкурсу. Офіційне відкриття відбудеться 27 квітня о 19:00.

Куратор виставки Даша Біленко розповіла, що у арт-проекті нашаровуються і органічно взаємодіють між собою дві часові площини: модернізм 60-х і сучасне мистецтво авторства молодих українських художників.

– На момент створення фресок в будівлі Річкового вокзалу, вони були дуже інноваційними з точки зору поєднання використаних матеріалів. Тому і сьогодні в арт-просторі хочеться підтримати ідею виходу за рамки за допомогою концептуального мистецтва, яке, в тій чи іншій мірі, буде перегукуватися з архітектурним надбанням. Серед робіт конкурсантів зустрічається дуже багато емоційних творінь. Можна сказати, що нам вдасться простежити не тільки зовнішню реновацію легендарної будівлі, але і внутрішні перевтілення самих художників, – пояснює куратор виставки.

Біля Річкового вокзалу також розміститься фуд-проект “Бухта Food Station”, що включає в себе 17 точок з їжею, два бари і лаунж-зона. З 28 квітня він починає свою роботу в тестовому режимі, а 4-5 травня фуд-корт чекає всіх гостей на офіційному відкритті.

Коли: 27 квітня – 15 травня
Де: Річковий вокзал (Поштова площа, 3)
Вхід вільний.

Нагадаємо, який вигляд мав Річковий вокзал з середини у вересні минулого року.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ