Міжнародний день прав жінок і миру

image
8 Березня 2023, 12:32
Поділитися:

Українські жінки є в лавах Збройних сил України та інших силових структурах. Вони на рівні з чоловіками волонтерять, забезпечують тил та допомагають тим людям, хто був змушений покинути власні домівки.

Сьогодні, у Міжнародний день прав жінок і миру, ми говоримо не про радянські погляди на це свято, що трансформувалося у «день весни й краси». Змінення суті цього дня в СРСР було цілком закономірним, адже в тоталітарній країні не йшлося про реальну і послідовну боротьбу за права людини. Разом з усім цивілізованим світом ми згадуємо про довгий шлях боротьби жінки за свої права. 

Традиція відзначення окремої дати, що б акцентувала увагу на відсутності рівності між чоловіками та жінками, з’явилася на початку ХХ століття у США з ініціативи феміністок та соціалісток. А всесвітнім святом захисту прав жінок цей день став після того, як у 1977 році Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, що пропонувала країнам світу «відзначати Міжнародний день прав жінок і міжнародного миру».

Тож цього дня хочемо подякувати таким різним, проте незламним жінкам, які продовжують вести боротьбу за свої права, за незалежність країни та спільну Перемогу, кожна на своєму фронті. 

Адже спільно ми відстоюємо найцінніше право – гідно жити на рідній землі під мирним небом!

Джерело: Київська обласна військова адміністрація