Міжнародна спільнота продовжує посилювати обмежувальні заходи проти РФ

image
14 Березня 2022, 21:10
Поділитися:

14 марта 2022 г. 21:00

Міністерство закордонних справ України оприлюднило оперативну інформацію на дипломатичному фронті. Світ продовжує активно надавати гуманітарну допомогу і посилювати санкції.

Про це KV стало відомо з публікації на сторінці Міністерства закордонних справ України у Facebook.

Так, японська компанія Ricoh, яка спеціалізується на виробництві принтерів і фотоапаратів, заявила про призупинення поставок до РФ. Японська влада наказала криптобіржам не обробляти транзакції, пов’язані з криптоактивами, які підпадають під санкції щодо заморожування активів громадян Росії та Білорусі.

в Телеграм

Найбільший у світі виробник шин Bridgestone також зупиняє виробництво в Росії. Компанія відзиває інвестиції та поставки до країни-агресора

Виробник комп’ютерної електроніки ASUS приєднується до цифрової блокади- компанія заявила,що покидає ринок Росії.

Окрім ізоляції, потерпають дипломатичні взаємовідносини РФ. Міністерство закордонних справ Словаччини висилає трьох російських дипломатів – вони повинні залишити країну протягом 72 годин.

Натомість, світ активно підтримує Україну і надає гуманітарну допомогу. Голови урядів України, Республіки Польща та Литовської Республіки ухвалили спільну декларацію, у якій засудили безпрецедентне, жорстоке, неспровоковане військове вторгнення Росії до України. Сторони закликали міжнародну спільноту і надалі нарощувати тиск на РФ, зокрема, шляхом подальшого посилення жорсткої, послідовної та довготривалої санкційної політики.

Парламент Естонії ухвалив звернення до парламентів країн-членів ЄС та НАТО, а також інших країн світу про посилення санкційного режиму проти РФ та Білорусі та закриття неба над Україною.

Міністр Великої Британії з питань транспорту Грант Шаппс заявив, що готовий прийняти у себе вдома українців, які були змушені тікати від збройної агресії Росії.

Велика Британія передасть 500 портативних генераторів електроенергії, яких вистачить для живлення 20 000 будівель.

Міністр з питань житлово-комунального господарства Франції Еммануель Варгон оголосила, що французи, які бажають прийняти українських біженців, повідомили про наявність 30 000 одиниць житла через платформу “Я відданий Україні”: 11 000 місць – запропоновано місцевою владою, державними або приватними структурами, а 20 000 місць – приватними особами.

Діячі культури також надають допомогу нашій державі- у галереї Канадсько-української мистецької фундації відкрилася благодійна виставка оригінальних творів канадських художників “Митці стоять з Україною”. Зібрані кошти підуть на допомогу українському народу і армії.

Нагадаємо, як раніше писала KV, від початку війни окупанти вбили в Україні 90 дітей, 100 дітей було поранено. Внаслідок активних бойових дій фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо. Україна потребує негайної реакції світової спільноти для зупинки рашистської агресії.

Читайте: Чергову групу мародерів затримали в Ірпені на Київщині

Фото: Facebook Міністерства закордонних справ

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона