Мітинг та покладання квітів з нагоди 76-ї річниці визволення міста Біла Церква від нацистських загарбників

image
4 Січня 2020, 14:39
Поділитися:

Головна  /  Мітинг та покладання квітів з нагоди 76-ї річниці визволення міста Біла Церква від нацистських загарбників

|  04. 01. 2020

04 січня у парку Слави відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди 76-ї річниці визволення міста Біла Церква від нацистських загарбників.

Окупація Білої Церкви тривала з 16 липня 1941 року по 04 січня 1944 року. Звільнення міста мало важливе значення для розвитку наступу на південь і в цілому для визволення всієї території України. Бої за визволення міста почалися 01 січня 1944 року і з перемінним успіхом точилися декілька днів. «Висота 208,4м» кілька разів переходила з рук в руки. Операцію з звільнення міста від окупації було доручено 40-ій армії Першого Українського фронту. У боях за звільнення Білої Церкви загинуло 1118 радянських воїнів та 89 воїнів чехословацької бригади.

Отож, 04 січня, у день річниці визволення Білої Церкви, секретар Білоцерківської міської ради Василь Савчук та заступник міського голови Катерина Литвиненко вшанували пам’ять воїнів, що загинули та поклали квіти до Вічного Вогню.

Також цього дня було покладено квіти до пам’ятного знаку на висоті 208,4 м встановленого в честь радянських та чехословацьких воїнів — визволителів Білої Церкви.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко, Юрій Петрик, Борис Смуток, представники структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, освітяни міста, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт