«Місцеві стимули» для медиків

image
19 Лютого 2019, 14:01
Поділитися:

Якісні зміни в медичних закладах Фастова – серед першочергових завдань міської влади. Звісно, вони не можливі без забезпечення кадрами. Брак лікарів, особливо молодих спеціалістів, відчувається в місті вже не один рік. Втім, як справедливо зазначив на апаратній нараді  головний лікар комунального некомерційного підприємства Фастівської міської ради “Фастівський міський Центр  первинної медичної (медико-санітарної) допомоги” Василь Курліковський, це проблема загальнодержавного рівня.

Вирішити її можна, застосувавши місцеві стимули. Адже не секрет, що випускників медзакладів, які б хотіли працювати у Фастові, часто зупиняє відсутність житла. Дозволило б місту частково покращити ситуацію із забезпеченням своїх лікувальних закладів потрібними кадрами приміщення, яке зараз не використовується. Головний лікар запропонував здійснити реконструкцію добротної двохповерхової будівлі колишнього ФАПу, яка розташовується на території радгоспу Унавський. Під службове житло можна створити, як мінімум, чотири квартири.

Це надзвичайно важливе питання буде винесене на розгляд найближчої сесії міської ради, де депутатський корпус має схвалити виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції цього приміщення.   

Джерело: fastiv-rada.gov.ua